kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kapadokya'da yılbaşı umudu...

Giriş Saati : 29.12.2008 11:21
Güncelleme : 29.12.2008 23:30
Yeni Haber
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da turizm sektörü umudunu yılbaşı rezervasyonlarına bağladı. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, ''Turizmde en kötü günleri yaşıyoruz. Umudumuz yılbaşında'' dedi.

Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada ekonomik krizin Kapadokya turizmini olumsuz etkilediğini, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinden sonra bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında düşüş yaşandığını öne sürdü.

Bölgedeki turistik tesislerde Ramazan Bayramında doluluk oranının yüzde 100 olduğunu, bu oranın Kurban Bayramı'nda yüzde 60'a düştüğünü, yılbaşı öncesinde ise yüzde 50-60'larda seyrettiğini vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

''Kriz nedeniyle Kurban Bayramı tatilini Kapadokya'da geçirmek isteyen Türk müşterilerin sayısında önemli bir azalma oldu. Bölgemize yaz kış, her mevsim gelen, aDeta bizden biri saydığımız Uzakdoğuluların sayısında bile azalma var. Kapadokya turizmde en kötü günlerini yaşıyor, umudumuz yılbaşı gecesi. Yılbaşı için turistik tesislerdeki doluluk oranının artmasını ümit ediyoruz.''

Durmaz, bölge turizmini canlandırabilmek için 12 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Beylikdüzü'nde açılacak olan Türkiye'nin en geniş katılımlı ve en önemli turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT 2009) bölgeyi en iyi biçimde tanıtabilmek için hazırlık içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

(AA)