kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze kan gölüne döndü

AJANSLAR
Giriş Saati : 29.12.2008 07:32
Güncelleme : 29.12.2008 15:21
Yeni Haber
İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik hava saldırıları bugün de devam etti.İsrail ordu sözcüsü, savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'ni kontrolü altında bulunduran Hamas örgütüne ait 40 hedefi vurduğunu açıkladı.



Gazze'ye yönelik hava saldırıları 3. gününe girerken Filistinli yetkililer şimdiye kadar 315 kişinin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Karanlık bastıktan sonra hava saldırılarını artıran İsrail'in, muhtemel bir kara saldırısına hazırlık yaptığı görüldü.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in sözcüsü Mark Regev, operasyonun, İsrail'in güneyinde yaşayan İsraillilerin, Filistinlilerin sürekli olarak düzenledikleri füze saldırılarının yarattığı terör ve korkuyu bir daha yaşamamalarını sağlayana kadar süreceğini söyledi.

"GAZZE SALDIRILARI GENİŞLEYEBİLİR"

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının üçüncü gününde, gerekli olduğu takdirde harekatın genişletilebileceğini açıkladı.

Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail parlamentosunun özel oturumunda yaptığı konuşmada, "Bu operasyon, gerekli olduğu takdirde derinleşerek genişleyecektir. Hedeflerimizin ne olduğunu biliyor ve kararlılıkla bunları gerçekleştirme yönünde hareket ediyoruz" dedi.

Barak, hava harekatını "intikam duygusu" veya "öfke"nin sonucu olarak değil, "ağırbaşlılık ve sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen titiz hazırlıkların" ardından icra ettiklerini söyledi. Harekatın sorumlusu olarak Hamas'ı gösteren Barak, 2005 yılında Gazze Şeridi'nden çekilmelerine rağmen roket saldırılarının devam ettiğine dikkat çekti.

Filistin Lideri Abbas'tan gelen son bir açıklamada İsrail ile müzakerelerin askıya alındığı belirtildi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINI VE İSLAM ÜNİVERSİTESİ'Nİ BOMBALADI

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'de Hamas'ın İçişleri Bakanlığı binasını ve İslam Üniversitesi'ni bombaladığı bildirildi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı binasında ölen ya da yaralan olup olmadığının henüz bilinmediği, İsrail'in önceki gün başlattığı operasyonda ilk kez bir hükümet binasını hedef aldığı kaydedildi.

İslam Üniversitesi de Hamas'ın kültürel simgesi olarak görülüyor. Görgü tanıkları, Gazze'deki kent kampüsünün bir dizi patlamayla sarsıldığını belirttiler.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin üniversitenin yakınlarında yer alan evinin de imha edildiği bildirildi.

SALDIRIDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İSRAİL, KURTARMAK İÇİN BÜYÜK UĞRAŞ VERDİĞİ ŞALİT'İ GAZZE SALDIRILARI SIRASINDA YARALADI

İsrail medyası, Filistinli kaynaklara dayanarak yayınladığı haberlerde, iki yıldan fazla süre önce Hamas tarafından Gazze'de kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in de saldırılarda yaralandığını yazdı. İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir güvenlik yetkilisi, "Gilad Şalit, Hamas için önemli bir koz. Onu hayatta tutmak için herşeyi yapacaklardır" dedi.

Şalit, Haziran 2006'da Hamas ve diğer Filistinli örgütlerce kaçırılmış, İsrail, askerini kurtarmak için Gazze Şeridi'ni kuşatmış ve daha sonra tanklarla kente girmişti.

FİLİSTİNLİLERİN İSRAİLLİLERE KARŞI SALDIRILARI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği kanlı operasyonun üçüncü gününde Filistinlilerin karşı saldırıları da hız kazandı. Aşkelon kentinde bir İsrailli roket saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Batı Şeria'da 4 İsrailli bıçaklanarak yaralandı.

Aşkelon Belediye Başkanı Benny Vaknin, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, roketin Gazze'nin 17 kilometre kuzeyindeki 120 bin nüfuslu kentte bir inşaat alanına isabet ettiğini söyledi.

Batı Şeria'daki Kiryat Sefer bölgesindeki olayda ise, bir Filistinlinin 4 İsrailliyi bıçakladığı, yaralıların birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Filistinli yetkililer İsrail'in bombardımanında ölenlerin sayısının 310'a ulaştığını aktarıyor.

İSRAİL KATLİAMINA ÖFKELENEN BİR FİLİSTİNLİ 3 İSRAİLLİ'Yİ BIÇAKLADI

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 300 civarında kişinin ölümüne yol açan saldırılarının akabinde Batı Şeria'da bir Filistinli Yahudi yerleşimcilere saldırdı. 3 kişiyi bıçaklayan Filistinli, bir yerleşimcinin açtığı ateşle vuruldu.

İsrail ordusu, bıçaklanan Yahudi yerleşimcilerden birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Diğer yerleşimcilerin de orta ya da hafif şekilde yaralandıkları ifade edildi. Olayın, Ramallah yakınlarındaki Kiryat Sefer yerleşim biriminde meydana geldiği bildirildi. İsrail ordu sözcüsü, vurulan Filistinlinin öldüğünün sanıldığını kaydetti.

İsrail'deki Araplar Gazze Şeridi'ndeki katliama büyük tepki gösterirken dün İsrail'in kuzeyinde Ümmülfehm'de binlerce kişinin katıldığı bir gösteri yapıldı. Doğu Kudüs'te de Filistinlilerle İsrail polisi arasında çatışma çıktı. Polis, Kudüs ve ülkenin kuzeyinde Arapların yoğun olarak yaşadığı yerlerde muhtemel olaylara karşı alarma geçti.

HAMAS'TAN İSRAİLLİ LİDERLERE TEHDİT

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği operasyona karşı, İsrailli liderlere suikast düzenleme tehdidinde bulundu.

Üst düzey Hamas yetkililerinden Fetih Hamad, özellikle İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak'a karşı suikast düzenleyecekleri tehdidini savurdu.

Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi ile Arap dünyasında, Hamas'a karşı ortak tavır alan ülkelerin liderlerinin de peşinde olacaklarını söyleyen Hamad'ın bu sözleriyle adını vermemekle birlikte, özellikle Mısır'ı kastettiği belirtiliyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in operasyonu ile ilgili olarak, doğrudan olmasa bile Hamas'ı suçlayarak, onları ateşkeste mutabık kalmaları için uyardığını söylemişti. Abbas, "Hamas'ı uyardık. Gelebilecek olan tehlikenin kuvvetli olacağını anlattık. İsrail'in potansiyel saldırısını önlemenin yollarını aradık, ama maalesef olan oldu. Bu katliam önlenebilirdi" demişti.

İSRAİL, GAZZE'Yİ ÇEVRELEYEN ALANLARI KAPALI BÖLGE İLAN ETTİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni çevreleyen alanları kapalı bölge ilan etti.

İsrail askeri sözcüsü, bu bölgedeki yolların ordudan özel izin olmadıkça sivil ulaşıma yasaklandığını, bu bölgelere sadece İsrailli yöre sakinlerinin giriş izni olduğunu belirtti.

Gazze çevresinin trafiğe kapatılması, kara operasyonu tahminleri çerçevesinde değerlendiriliyor.

"HAMAS'A KARŞI SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ"

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki Hamas'a karşı sonuna kadar savaşacaklarını bildirdi.

Barak, parlamentonun özel oturumunda yaptığı konuşmada, önceki gün başlatılan hava saldırılarının, Gazze'nin sakinlerini değil, Hamas yöneticilerini hedef aldığını belirtti.

Operasyonun hedefinin, Hamas'ı "İsrailli sivillere yönelik düşmanca eylemlerini" durdurmaya zorlamak olduğunu kaydeden Barak, operasyonun süreceğini bildirdi.