kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çocuk tecavüzcüsüne 102 yıl hapis cezası

ANKA
28.12.2008
İki kız öğrenciyi evine hapsedip tecavüz eden sanığa 102 yıl ceza verildi. Yargıtay Başsavcısı, cezanın onanmasını istedi..
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iki kız çocuğuna tecavüz eden adamı 102 yıl hapse mahkûm etti. Kararı veren Mahkeme Başkanı Mustafa Danışman, sanığa iki çocuk için tecavüz suçundan 30'ar yıl ve çocukları kaçırarak özgürlüklerinden mahrum ettiği için 42 yıl hapis cezası verilmesini uygun gördü. 6 Ekim 2005 tarihinde Ankara Keçiören'de okullara gidip kendisini bir yardım kuruluşunun görevlisi olarak tanıtan Garip Musa Aras adlı kişi, giyim yardımında bulunacağını vaat ederek okul görevlilerinden fakir öğrencileri kendisine göstermelerini istedi. İki öğrenciyi yardım yapacağı bahanesiyle okuldan alan Aras, farklı tarihlerde kaçırdığı, 12 ve 13 yaşlarındaki iki çocuğu yaşadığı gecekonduda alıkoyarak günlerce tecavüz etti.

EN ÜST SINIRDAN
Aras'a "zorla ırza geçmek" suçunu düzenleyen TCK 103/2. maddesinin üst sınırı olan 15 yıl uygulandı. Eylemin birden çok tekrarlanması nedeniyle ceza 1/3 artırılarak 20 yıla çıkarıldı. Bu ceza suçun küçük çocuğa karşı cebir ve şiddetle işlendiği gerekçesiyle TCK 103/4. maddesine istinaden yarı oranında artırılıp 30 yıla çıkarıldı. İki kıza tecavüz eden sanık 60 yıl ceza almış oldu. Mahkeme Aras'a, "özgürlükten alıkoyma" suçundan da ceza verdi. TCK 109/2. maddesinin üst sınırı 7 yıl hapis... Ayrıca suçun çocuğa karşı ve cinsel amaçla işlenmesi nedeniyle ceza bir kat artırılarak 14 yıla yükseltildi. Ardından aynı maddenin 5. fıkrasını da uygulayan mahkeme, cezayı yarı oranında artırıp 21 yıla çıkardı. İki kız çocuğuna karşı bu suç işlendiği için ceza 42 yıla çıktı. Böylece Aras, toplam 102 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

EN YÜKSEK CEZA
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "onanması" görüşüyle tamamlanan tebliğnameye Yargıtay 5. Ceza Dairesi bakacak. Daire, mahkemenin verdiği kararı onarsa, ilk kez bir sanık tecavüz suçundan bu kadar yüksek bir hapis cezasına çarptırılmış olacak.