kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cihan TV Network'ün 5. yılını kutladı

Giriş Saati : 29.12.2008 16:09
Güncelleme : 29.12.2008 23:30
Yeni Haber
Türkiye genelinde 84 yerel ve bölgesel kanala canlı haber programları hazırlayan Cihan TV Network, 5. yaş gününü kutladı. Yerel medyayı güçlendirmek amacıyla 2003 yılında hayata geçirilen Cihan TV Network'e üye olan yerel kanallar; doğru, hızlı ve güvenilir habercilikten ücretsiz yararlanıyor. 5. yılını dolduran Cihan TV Network, yerelle küreseli buluşturmanın gururunu yaşıyor.

Cihan TV Network'ün yaş günü kokteyline Cihan Haber Ajansı (CİHAN) Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış ve Aksiyon Haber Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu'nun yanı sıra ajans çalışanları katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Abdülhamit Bilici, CİHAN'ın 7'si uydudan yayın yapan 84 televizyon kanalına haber programı ürettiğini belirterek, çözüm ortaklarıyla sıkı bir güven ilişkisi içinde çalıştıklarına dikkat çekti. Bilici, "Medya kuruluşları, Cihan'ın objektif ve güvenilir habercilik anlayışı ile hazırladığı programları yayınlıyor. Bu da bize olan güvenin eseridir. Bununla gurur duyuyoruz. Yerel ve bölgesel kanalların dünya ile entegre olan Türkiye'nin özellikle dış ülkelerdeki gelişmelerine ulaşmaları mümkün değil. Biz onlar adına bu gelişmeleri takip edip ekranlarına taşıyoruz." diye konuştu.

Cihan TV Network'ün bir okul olduğunu vurgulayan Bilici, ajansta artık yapımcıların da yetiştiğini söyledi. Bilici, bunun en büyük kanıtının da TRT'nin iftar vakti programı için hazırlanan "Uzaklar'da Ramazan" dosyasının yanı sıra birçok kuruluşa sundukları projeler olduğunu anlattı. Gelecekle ilgili projelerden de bahseden Bilici, bundan sonraki dönemde çözüm ortaklarından gelen talepler doğrultusunda programlarda yeni şekillendirmelerde bulunabileceklerini dile getirerek, Cihan TV Network'te gece haberleri ve bilişim programları projelerinin de hayata geçirilmesi için uğraş verildiğini aktardı.

Cihan TV Network'ün kuruluşunda önemli katkıları bulunan Cihan'ın eski genel müdür yardımcısı ve şu an Kültür AŞ Genel Müdürü olan Nevzat Bayhan ise, projenin büyük bir sinerjinin eseri olduğunu anlatarak, kartopu misali sürekli büyüdüğünü söyledi.

Gecede yayınların başlamasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve 5. yıl pastası Cihan TV yetkilileri ve çalışanları tarafından büyük bir coşkuyla kesildi.

CİHAN TV NETWORK NEDİR?

Cihan Haber Ajansı, Türkiye'de alanında ilk olma özelliği taşıyan bu projesine, 2003 yılında, günde bir program ve 28 kanal ile başladı. Uydudan logosuz olarak yayınlanan programlar, halen Cihan TV Network üyesi yerel ve bölgesel 84 kanala ulaştırılıyor. Kanallar, programları izleyicilerine kendi logoları ile veriyor. Cihan TV Network, Cihan Haber Ajansı'ndan aldığı güçle, haber programlarını ulusal kanalların bültenleriyle aynı kalitede sunuyor.

NETWORK'TEKİ PROGRAMLAR

Cihan TV Network'ün stüdyolarında hazırlanan Anadolu'da Sabah, Gündüz Kuşağı, Öğle Bülteni, Ekonomi Gündemi, Akşam Ajansı ve Tatil Sabahı programlarıyla, yerel ve bölgesel televizyonlara günlük 7 saat haber ve program desteği veriliyor.

Anadolu'da Sabah

Hafta içi 07.00 ile 09.00 saatleri arasında canlı yayınlanan 'Anadolu'da Sabah' programında Türkiye ve dünya gündemi izleyiciye taşınıyor. Programda ulusal gazetelerin manşetleri, yurttan gelişmeler izleyicilere aktarılıyor. Yerel televizyonların yöneticileriyle canlı bağlantılar yapılarak bölgenin nabzı tutuluyor. Ayrıca programın son yarım saatinde gündemle ilgili seçkin konuklara yer veriliyor.

Gündüz Kuşağı

Her sabah 10.00 ile 12.30 saatleri arasındaki 'Gündüz Kuşağı'nda ise çocuklara yönelik yarışma ve eğitici programların yanı sıra gençler ve kadınların sabırsızlıkla beklediği Günışığı programı yayınlanıyor.

Öğle Haberleri - Ekonomi Gündemi

Gün ortası yayınlanan öğle haber bülteni ile 12.30 -13.30 saatleri arasında Dünya'da ve Türkiye'de neler olduğu seyirciye aktarıyor. Ayrıca bülten içinde yer alan Ekonomi Gündemi'nde ise, yatırım uzmanları, canlı yayında ekonomiyi değerlendiriyor, iş dünyasından, para piyasalarından haberler veriyor.

Akşam Ajansı

Akşam Ajansı, her gün 18.15-19.15 saatleri arasında canlı yayınlanıyor. Network üyesi kanalları izleyenler, siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa gündeme ilişkin sıcak haberleri ve son dakika gelişmelerini öğreniyor. Ajansın sonunda, spor gündemi ve hava durumu ekrana geliyor.

Tatil Sabahı

Hafta sonu 08.30 ile 10.00 saatleri arasında canlı yayınlanan, izleyicilerin hoş ve keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Tatil Sabahı programında, ağırlıklı olarak seviyeli magazin haberleri sunuluyor. Bunun yanında sinema, kitap tanıtımları yapılıyor ve leziz yemek tarifleri veriliyor.

(CİHAN)