kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Evde film izlemenin Türkçesi

27.12.2008
Dijital yaşam: ..
Amerika'da zeki girişimcilerin kurduğu Amazon, eBay gibi siteleri çok duymamıza ve bizzat kullanmamıza rağmen film kiralama sitesi Netflix'i o kadar da bilmiyoruz. 1997'de kurulan Netflix'in esprisi, bir video-kaset kiralama dükkânı gibi çalışıp üyelerine sürekli film göndermesi, izlenen filmleri alıp yenilerini yollaması. Özel paketlerle film izleme kapasitenize göre siteye üye oluyor, yeni filmler istiyor, izledikçe yenilerini alıyorsunuz.
Evdeizle.com sitesi ise Türkiye'deki Netflix'in muadili. Beş yıldır açık olan siteye internet üzerinden abone oluyor, 6 paket arasından size en uygununu seçiyorsunuz. 30 YTL'lik pakette ayda sekiz film seyretme hakkınız var; 62 YTL verirseniz ise 40 filme kadar çıkabilirsiniz. Olay şöyle gelişiyor: 1) Üye oluyorsunuz... 2) İstediğiniz filmleri, dizileri, konserleri seçiyorsunuz... 3) Bir, en geç iki gün içinde filmleri alıp izliyor, izledikten sonra yeni filmler için internette seçim yapıyorsunuz... 4) Kurye gelince ona eskileri verip yenileri alıyorsunuz.

KURYEMİZ SÜPER DEDİLER
Evdeizle.com'cularla konuştuk, şimdilik Bluray olayına girmediklerini söylüyorlar, çok az kişide Blu-ray oynatıcı var diyorlar. Oysa PlayStation 3 epey bir sattı Türkiye'de, Blu-ray'li böyle bir hizmet olsa yalnız ve güzel ülkem akın etmez mi? Asıl merak edilen konu: En basit tebrik kartını bile günlerce geciktirip teslim eden (o da şanslıysanız!) posta-telgraftaşıma şebekemiz bu film maratonunda kullanıcıların hızına yetişebilecek mi? Ayda 40 filmlik pakette Ortaçağ prensesleri gibi cam önünde aylarca film beklemek zorunda kalmayalım sakın? "Olur mu öyle şey, filmlerin yüzde 90'ı sipariş verilişinden bir gün içinde, yüzde 10'u ise ikinci gün içinde teslim ediliyor," diyor site yetkilisi.
15 bin filmlik bir arşiv yapmışlar, şimdilik 'film kiralama hakkı'nı aldıkları Tiglon ve Kanal D'nin DVD'leri el değiştiriliyor. 250 adet üyeleri varmış, yakın gelecekte internet üzerinden (streaming) film izlettirme planları yapıyorlarmış ayrıca.
www.evdeizle.com