kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
David Beckham bluetooth kulaklığını çekmiş, Victoria ile konuşuyor olsa gerek.

Kulaklıkta bluetooth dönemi

KAYA GENÇ
27.12.2008
Haftaya damgasını vuran teknolojik meselelere baktık: Gittikçe yaygınlaşan bluetooth kulaklıklar, film kiralama ve kaset doldurma alışkanlığının geri dönüşü ve diğerleri.....
Bilgisayarlarımıza aldığımız yan ürünlerin sayısı arttıkça masalarda korkunç bir kablo karmaşası yaşanıyor. Harici sabit diskin kablosuyla hoparlörün ses kablosu, MP3 çaların ara kablosuyla televizyon kartına giren yayın kablosu karışınca insanın haliyle sinirleri bozuluyor. Bunun farkında olan bilgisayar üreticileri bilgisayar kablolarını minimalize etmeye çalışıyor.
1990'ların sonunda Apple, iMac modelini minimalist kablo kullanımını ön plana çıkararak tanıtmıştı. Aynı durum kulaklıklar için de geçerli. Hele de çantaya, cebe giren kulaklık kablolarının karışması yok mu... Bunun çözümü de bluetooth kulaklıklarda.

GEZ DOLAŞ KONUŞ
Nokia'dan Samsung'a pek çok cep telefonu üreticisinin özel bluetooth kulaklık setleri var.
Headset adı verilen bu cihazlar tek bir kulaklık ve buna iliştirilmiş özel mikrofondan oluşuyor.
Sennheiser, Jabra gibi ses şirketlerinin ürettikleri bluetooth kulaklıklar da oldukça kaliteli. Bluetooth uyumlu cep telefonunuza tanıttıktan sonra bu kulaklıklarla konuşmak büyük keyfe dönüşüyor. 50-100 YTL'lik bir harcamayla satın alabileceğiniz kulaklıkların dezavantajı yanınızda taşıyacak bir parça daha oluşturmaları! Ama bir yerde unutmayın diye özel çantalar ve boyun askılarıyla geliyor bu kulaklıklar. Ses kaliteleri oldukça iyi, sürekli kulağınızda tutup telefonun çaldığını duyunca tek tuşla konuşmaya başlayabilirsiniz. Cep telefonlarının zararlı etkilerinden korunmakla kalmayacak, telefonu bırakıp ortalıkta kafanıza göre dolaşabileceksiniz, bunlar da çok güzel. Ancak araya duvar girdiği durumlarda bağlantı bozulabilir.

BLUETOOTH MÜZİKTE ÇAKIYOR
Bluetooth kulaklıklar cep telefonlarıyla harikalar yaratsa da, Jabra gibi en kaliteli markaların bile bilgisayar ve iPod'la kullanım için yaratılmış modelleri tatmin edici ses kalitesi sunamıyor. Bunun da gayet basit bir açıklaması var! Yukarıda bahsettiğimiz gibi müzik kalitesi arttıkça şarkıların büyüklüğü de artıyor ve bluetooth sonuçta bilgisayarla kulaklık arasında dosya transferi demek olduğu için, zorunlu olarak şarkıları sıkıştırıyor. Yani arşiviniz teknik olarak en kaliteli şarkılarla dolu da olsa, bluetooth kulaklık bu şarkıları sıkıştırıp size dinletiyor! İleride bluetooth'tan hızlı teknolojiler çıktığında bu çok şık kulaklıklar gerçekten de standart kardeşlerine iyi bir alternatif oluşturacaklar. Ama şimdilik kablosuz olmak dışında bir avantajları yok.

RUSSELL CROWE'UN HEADSET'İNE DİKKAT
Bu hafta gösterime giren Ridley Scott imzalı Yalanlar Üstüne filminde başrolleri Leonardo DiCaprio ve Russell Crowe'la birlikte Crowe'un canlandırdığı Ed Hoffman karakterinin sürekli kullandığı headset de oynuyor! Film boyunca biri Ortadoğu'da diğeri Amerika'daki iki karakter sürekli cep telefonuyla iletişim kuruyor ve Crowe'un karakterini evde, sokakta, oyun parkında, işte hep headset kulaklık takımıyla görüyoruz. Ancak Crowe bluetooth yerine kablolu bir modeli tercih etmiş.
Haberin fotoğrafları