kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP’nin yeni programı Avrupa’da görücüye çıkıyor

Giriş Saati : 28.12.2008 12:17
Güncelleme : 28.12.2008 14:46
Yeni Haber
CHP'nin yenilenen parti programı AB üyesi bazı ülkeler tarafından incelemeye alındı.

CHP yönetimi de AB ülkelerinden gelen "programınızı inceleyelim" önerilerini dikkate alarak, program metninin İngilizce ve Fransızca çevirme kararı aldı.

CHP'nin 21 Aralık 2008 tarihinde yapılan 14. Olağanüstü Tüzük ve Program Kurultayı'nda yenilenen parti programı, yurt dışında da ilgiyle karşılandı.

CHP'nin, "Çağdaş Türkiye İçin Değişim" başlığı taşıyan ve 16 reform ve 58 iddianın yer aldığı yeni programı Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından incelenecek. ANKA'nın aldığı bilgilere göre, CHP yönetimiyle temasa geçen bazı AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, CHP'nin yeni programını talep ettiler. Gösterilen ilgiden memnun kalan parti yönetimi de program metnini İngilizce ve Fransızca'ya çevirme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen görevlendirilirken, çalışmanın tamamlanmasının ardından program metninin isteyen büyükelçiliklere gönderileceği bildirildi.

Söz konusu çalışmaya ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtlayan CHP'li Öymen ise, CHP'nin yeni programının Türkiye ve dünya sorunları açısından ciddi çözüm önerileri getirdiğini ileri sürdü. Öymen, "Parti programında bir çok reform ve yenilik var. Onun için herkes merak ediyor. Dış politika, sosyal alanda ve diğer alanlarda yeni programımız çok ilgi uyandırdı" dedi. Öymen, çeviri işlerinin ise en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

(ANKA)