kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan: Saldırı bize de yapılmış bir saygısızlıktır

Giriş Saati : 27.12.2008 18:28
Güncelleme : 27.12.2008 19:57
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, "Bu saldırı bize karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Barışı yaygınlaştırmak, onu egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz. Biz, bu tür girişimler içinde bulunurken, öbür tarafta Filistin'de, zaten adeta bir açık hava hapishanesi içinde bulunan Gazze'deki insanlara karşı yapılan bu hareket, barışa indirilmiş bir darbedir" şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin "İsrail'in, Gazze'ye yönelik hava saldırılarını" sorması üzerine; Dışişleri Bakanlığının, bu konuyla ilgili sert bir açıklama yapacağını ifade ederek, hava harekatını, tamamen orantısız bir güç kullanımı olarak gördüğünü söyledi.

İSRAİL BAŞBAKANINI ARAMAYACAĞIM

Erdoğan, yetkililerden aldığı bilgileri aktardıktan sonra, "Barış için bu kadar çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, İsrail'in böyle bir yola tevessül etmesini, her şeyden önce barışa, barış teşebbüslerine indirilmiş bir darbe olarak görüyorum. Süratle bu yaklaşımın durdurulmasını, bundan vazgeçilmesini özellikle vurguluyorum. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i aramayı düşünüyordum, ama iptal ettim. Aramayı düşünmüyorum İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olunca aramaktan vazgeçtim" dedi.

Başbakan şöyle devam etti:

"Çünkü, bu bize karşı da yapılmış saygısızlıktır. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Barışı yaygınlaştırmak, onu egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz. Biz, bu tür girişimler içinde bulunurken, öbür tarafta Filistin'de, zaten adeta bir açık hava hapishanesi içinde bulunan Gazze'deki insanlara karşı yapılan bu hareket, barışa indirilmiş bir darbedir. İsrail'in buradaki yaklaşımını da bundan sonraki süreçte göreceğiz. Dünyaya, uluslararası camiaya bunu sürekli olarak duyurmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Birleşmiş Milletleri de süratle burada göreve davet ediyorum. Arayacaksam, ilk etapta arayacağım kişi, şu anda, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun olacaktır."