kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Giriş Saati : 27.12.2008 12:04
Güncelleme : 27.12.2008 22:40
Yeni Haber
İsrail'in bugün Gazze'deki saldırılarında ölenlerin sayısının 225'e yükseldiği bildirildi.

Filistinli sağlık yetkilileri, yüzlerce yaralıdan durumu ağır olanlar bulunduğuna dikkati çekerek, sayının daha da yüksebileceğini kaydetti.

Hasaneyn, İsrail saldırılarının hava karardıktan sonra da yer yer devam ettiğini, bu yüzden ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceğini söyledi.

İsrail, 6 aylık ateşkes 19 aralıkta sona erdikten sonra Gazze şeridinde Hamas'ın hakmiyetine son vereceğini ilan etmişti.

Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki askeri operasyonlarının hemen bitmeyeceğini, gerekli görülmesi halinde kapsamının genişletileceğini söyledi.

Barak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kolay ve kısa olmayacak. Sakin davranmanın ve savaşmanın vakti vardır. Şimdi savaşma vakti" diye konuştu.




Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in saldırıların durdurmak için birçok ülkeyle temasa geçtiğini açıkladı.

Ziyarete bulunduğu Suudi Arabistan'dan AFP'ye telefonla açıklama yapan Abbas, "Gazze Şeridi'ndeki hain saldırı ve katliamları durdurmak için birçok ülkeyle acilen temasa geçtiğini" belirtti.


SALDIRIDAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

GAZZE'DEN İSRAİL'E MİSİLLEME


Gazzeli militanlar, en az 225 kişinin hayatını kaybettiği İsrail hava saldırısının ardından İsrail'e çok sayıda füze fırlattı. İsrail tarafında ölü veya yaralı olduğuna dair bir açıklama gelmezken, İsrail ordusu sınıra yakın sivil yerleşim bölgelerinde halkı saldırılara karşı uyardı. Bu arada İsrail saldırısında hayatını kaybedenler arasında Hamas'ın emniyet teşkilatı müdürü Tevfik Cabbar'ın da olduğu bildirildi.


İSRAİL ORDUSU: "HAMAS'IN YÖNETİM KADROSUNA SALDIRABİLİRİZ"

İsrail, Gazze'deki saldırılarına, Hamas'ın yönetim kadrosunu hedef alarak devam edebileceğini açıkladı.

Ordu sözcüsü Avital Leiboviç, Gazze'deki saldırıları çerçevesinde Hamas yöneticilerini hedef alabileceklerini söyledi.

Sözcü, gazetecilerin soru üzerine, "Hamas'a ait her şey hedef olabilir. Bunu istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz" dedi.

Öte yandan, Gazze'deki militanların İsrail tarafına düzenlediği roket saldırısında bir İsraillinin öldüğü bildirildi.

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI: OPERASYONLAR, ROKET SALDIRILARI DURANA KADAR DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanlığı'ndan Gazze operasyonunun ardından yapılan açıklamada, operasyonun İsrail'e yönelik roket saldırıları durana kadar devam edeceği belirtildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada bu sabahki saldırının emrini Başbakan Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın birlikte verdiği belirtildi.

Açıklamada "Hamas'ın ateşkesi ihlal etmesinin ve İsrail'in güneyine yönelik roket saldırılarının ardından 24 Aralık'ta Ulusal Güvenlik Komitesi tarafından, roket saldırıları durana kadar İsrail Savunma Güçleri'nin uzun bir süre hareket edeceğine dair bir karar alınmıştır." denildi.

Ayrıca açıklamaya "Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni operasyonun metodunu ve zamanlamasını belirlemek üzere yetkilendirilmiştir. Bu sabahki hava saldırısını onlar karar vermiştir" diye devam edildi.

AJANSLAR