kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayali adres ve hayali seçmen

Giriş Saati : 25.12.2008 10:28
Güncelleme : 25.12.2008 15:25
Yeni Haber
TÜİK'in hazırladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi bilgilerine göre düzenlenen seçmen listelerinde 6 milyonluk artış hakkındaki tartışmalar devam ederken çok sayıda hayali adres ve hayali seçmen skandallarına yenileri ekleniyor. Sadece Ankara'nın Kazan ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yüzlerce hayali adres ve hayali seçmen tespit ederken formları düzenleyen TÜİK görevlileri ve gerçek dışı beyanda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısı hakkındaki tartışmalar bitmiyor. 6 milyonluk seçmen artışının nereden kaynaklandığı halen netlik kazanmazken listelerde çok sayıda mükerrer seçmenin tespit edilmesinin yanı sıra şimdi de hayali adres ve hayali seçmenler tespit edildi. Ankara'nın Kazan İlçesi'nde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı itirazlar üzerine tüm adres beyan formlarını isteyerek inceleme yaptı. Başkanlığın yaptığı incelemede yüzlerce seçmenin aslında olmadığı ve birçok adresinde boş arsa, inşaat ya da hayali olduğu görüldü. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı formları düzenleyen görevliler ve gerçek beyanda bulunmayarak sahte seçim kütüğü oluşturulmasına yol açan kişiler hakkında Kazan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BOŞ ARSALARA, İNŞAATLARA SEÇMEN KAYDI

İlçe Seçim Kurulu'nun suç duyurusunda bulunduğu hayali adres ve seçmenlerden bazıları şöyle:

-"Nüfus Müdürlüğünce gönderilen adres beyan formlarının başkanlığımızca incelenmesi sonucu şüpheli görülen adreslerde emniyet görevlileri vasıtasıyla araştırma yapılmıştır. Emniyet görevlilerince yapılan araştırma sonucunda adres beyan formunda belirtiler Öztürk Cad. 7B/10 adresin boş olduğu, kimselerin oturmadığı tespit edilmiştir."

-"İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırma sonucunda adres beyan formunda belirtilen Atatürk Mahallesi 29 Mayıs Cad 105/1 adresinin boş arsa ve inşaat olduğu tespit edilmiştir. Yani Nüfus Müdürlüğüne verilen adres beyan formunda yerleşim yeri olarak belirtilen adreste ikamet ettiğini beyan eden Murat Şentürk'ün bu beyanı gerçek dışıdır."

-"Emniyet görevlilerince yapılan araştırma sonucunda adres beyan formunda belirtilen 22 numaralı binanın bulunmadığı hayali adres olduğu tespit edilmiştir."

-"Emniyet görevlilerince yapılan araştırma sonucunda adres beyan formunda belirtilen M.Fevzi Çakmak Cad. 23/6 olan yerin inşaat halinde olduğu, kimselerin oturmadığı tespit edilmiştir."

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Kazan Cumhuriyet Savcılığı'na gerçek dışı beyanda bulunan seçmenler ve olmayan adreslere ilişkin form düzenleyen görevliler hakkında Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 33, 34, 140 ve 148. maddeleri ile Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50 ve 67. maddelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

(ANKA)