kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Abdullah Gül Nuri El Maliki

PKK tasfiyesi masada

Duygu GÜVENÇ Bülent AYDEMİR / ANKARA
25.12.2008
Maliki, PKK konusunda; "Önemli adımlar atacağız" mesajı verirken, Başbakan Erdoğan, "Üçlü işbirliği mekanizması devam ediyor. Irak terörle ciddi bir şekilde mücadele ediyor" dedi..
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren PKK'nın tasfiyesi ve Erdoğan'ın 10 Temmuz'da Bağdat'a yaptığı ziyarette kurulması kararlaştırılan iki ülke arasındaki stratejik diyalog mekanizmasının ayrıntılarını görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Maliki, PKK konusunda; "Önemli adımlar atacağız" mesajı verirken, Başbakan Tayyip Erdoğan, "Üçlü işbirliği mekanizması devam ediyor. Irak terörle ciddi bir şekilde mücadele ediyor" dedi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi'nin ardından dün Ankara'ya gelen Maliki önce Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi, daha sonra da Başbakanlık Resmi Konutu'na geçerek Başbakan Erdoğan'la çalışma yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan kendisini savunma hakkını kullanacağını vurguladı. Maliki ise PKK konusunda, "İnşallah önemli adımlar atacağız. Terör örgütlerinin, özellikle PKK'nın ilişkilerimizi zayıflatmasına izin vermememiz lazım" mesajı verdi. Erdoğan da, Irak, ABD ve Türkiye arasındaki üçlü işbirliği mekanizmasının devam ettiğini hatırlatırken, şöyle dedi: "Irak, terörle ciddi bir şekilde mücadele ediyor. En önemli mutabakat, bölücü terör örgütünün Irak merkezi hükümeti tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesidir."

HACİZLİ UÇAK ÖZEL İZİNLE İNDİ
Bugüne kadar birçok defa Ankara'ya gelen Maliki'nin ziyareti ilklere sahne oldu. Ankara, Türkiye'ye beraberinde 5 bakanla gelen Maliki için bir istisna yaptı. Irak'ın mallarına yönelik İskenderun Mahkemesi'nin koyduğu 20 milyon dolarlık haciz kararına karşın Maliki'nin uçağına özel izin çıktı. Uçağın sorunsuz inebilmesi için önceki akşam 20.00'ye kadar Başbakanlık, Dışişleri ve Ulaştırma Bakanlığı yoğun görüşme trafiği yürüttü.