kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

Baykal: AKP hükümeti PKK taleplerini müzakere ediyor

Şenol ATEŞ
25.12.2008
Yeni anayasa değişikliği hazırlandığını belirten CHP lideri Baykal: Anayasadaki "Devletin dili Türkçe'dir" ifadesine "Resmi dilin yanında başka dillerin de olabileceği" hükümleri konulmak istenmektedir..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal AKP hükümetinin PKK'nın taleplerini müzakere etmeye başladığını iddia etti. Dün Merkez Yönetim Kurul'na başkanlık yapan Baykal'ın şu değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi:

TALABANİ'NİN SIRTINDAN MÜZAKERE: Talabani'nin açıklamaları ortaya koymuştur ki PKK'nın siyasi talepleri Talabani'nin sırtından müzakere edilmeye başlanmıştır. Talabani "Dağdakiler hapse değil eve dönsünler" demektedir. Eve dönüş şartlarını taşıyanlar etkin pişmanlıktan yararlanarak zaten evlerine dönebilmektedirler.

PKK'NIN TALEPLERİNİ İÇEREN ANAYASA: Bu müzakerelerin başladığı günlerde anayasa değişiklikleri gündeme gelmiştir. TESEV yeni bir rapor açıklamıştır. Bu anayasa değişikliği ile amaçlanan anayasanın değiştirilemez hükümlerinin de değiştirileceği yeni bir anayasa yapmaktır. Değiştirilemez hükümlerinden "Devletin dili Türkçe'dir" ifadesine "Resmi dilin yanında başka dillerin de olabileceği" hükümleri konulmak istenmektedir. AKP yerel seçimlerden sonra bu konuları gündeme getirmeye hazırlanmaktadır. Yani PKK'nın taleplerini de içeren yeni bir anayasa gündeme getirmeye hazırlanmaktır.

KAPANAN BELEDİYELER: CHP'nin mücadelesi sonucu kapatılan 862 belediyenin tekrar seçimlere katılması kararlaştırıldı. Üzüntümüz ilçe belediyelere bağlanan ilk kademe belediyelerinin kapatılmış olması. Halk bir anlamda cezalandırılmıştır.

BAKANLAR ADAY OLAMAZ: 657 sayılı kanuna göre çalışan sıradan bir devlet memurunun bile aday olabilmesi için 1 Aralık'ta istifa etmesi zorunlu iken, bir bakanın istifa etmeden belediye başkanlığına aday olabilmesi çok büyük çelişkidir. Bu hukuka aykırıdır. 1 Aralık'a kadar istifa etmeyen bakanlarında aday olamaması gerekir.