kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ben Gaziantep'in Obaması'yım"

İHA
Giriş Saati : 23.12.2008 11:23
Güncelleme : 23.12.2008 20:27
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkan aday adayı Hasan Şahin kendisinin Gaziantep'in Obama'sı olduğunu belirterek, "ABD, varoşlardan gelen Barak Obama'yı nasıl başkan seçtiyse, Şehitkamil halkı da beni Şehitkamil'in Obama'sı olarak seçecektir" dedi. İşadamı olan Şahin, aday olmasının tek nedeninin Türkiye'deki siyasi partilerin gençliğe değer vermemesi olduğunu söyledi.

2007'de yapılan seçimlerde CHP Gaziantep'ten milletvekili aday adayı olduğunu belirten Şahin, o dönemde sorunları tespit ettiğini, yerinde ve zamanında çözüm üretmek için tekrar Şehitkamil Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu ifade etti.

Şahin, "Bu kentte yaşayan, bu kenti seven ve bu kenti benimseyen tüm Gazianteplilere hizmet için buradayım. Partimiz beni aday gösterse de
göstermese de her zaman ve daima partime hizmet için CHP saflarında olacağım. Benim bu partide duruşum mezara kadar devam edecektir. Şehitkamil bölgesinde yaşayan vatandaşlarla bire bir diyalog kurduğumda, beni Gaziantep in Obama'sı olarak gördüklerini ve Şehitkamil Belediye Başkanı olarak seçmek istediklerini söylemişlerdir. Bu beni ayrıca gururlandırmıştır" diye konuştu. Aday olduğu taktirde yapacağı projelere değinen Şahin, Şehitkamil bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelere belediye bütçesinden 300 YTL vereceğini belirtti. Şahin, "Aile bütçelerine katkı sağlamak ve daha iyi bir yaşam içersinde olabilmelerini sağlamak birinci hedefim. Yine kentimizde kadının şiddete maruz kaldığı ve töre cinayetlerinin sıkça yaşandığı bir şehirde yaşamamız nedeni ile kadın sığınma evlerini inşa edeceğim. Her mahalle muhtarına daha modern bir ofis ve her mahalleye bir taziye evi kuracağım.

Aile bütçelerine katkı sağlamak için mendil satan, ayakkabı boyayan ve trafik ışıklarında araç camı silen çocuklarımızın kaderini değiştirip, sokaktan kurtaracağım. İş isteyene iş, okumak isteyenlere ise, eğitim masraflarını karşılayarak onların eğitim almalarını sağlayacağım. Maddi gücünün yetersiz olması dolayısı ile dershane ye gidemeyen öğrencilerimizin belediye bütçesinden dershane masraflarını karşılayacağım. Hiç bir sosyal güvencesi olmayıp hastalandığı zaman doktora gidemeyen vatandaşımıza belediye bünyesinde özel sağlık ekipleri kurup, ücretsiz olarak ambulanslarla kendi adreslerinde tedavi imkanı sunacağım. Üniversitede okuyan öğrencilerimize ücretsiz ulaşım imkanı ve ücretsiz barınmaları için yurtlar yapacağım" ifadelerini kullandı.