kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Kriz mıriz derken nasıl ketenpereye getirildiğimizin farkındasın değil mi kardeşim. Sana şu satırları yazdığım gün dünyada petrol fiyatları 40 doların da altına inmişti. Bizse sanki varili hâlâ 100 doların üzerindeymiş gibi bi fiyatla litresi 2.80'lerden depolarımızı dolduruyoruz Abuzittincim. İnsanlar bu kadar keriz yerine konur yani.. Aklımın almadığı şu; Amerika kriz içinde, ortalık toz duman.. Hâlâ şirketler batıyor, işsizlerin sayısı milyonları aşmış, üç baba otomobil yapımcısı iflas bayrağını çekmek üzere.. Bütün bunlara rağmen benzinin litresi 10 gün öncesine kadar 0.57 dolardı kardeşim. Yani kabaca 1 YTL bile değil. Eminim dolar 40'ın altına inince şimdi orada fiyatlar daha da düşmüştür. Ama 4 ay önce, petrolün varili 140 dolarlardayken Amerika'da da litresi 1 doları aşmıştı. Petrol fiyatları düştükçe pompa satış fiyatlarını indirdiler. Şükrü Kızılot hoca yazıyordu. Çarşamba günü itibariyle benzinden alınan vergiler, pompa fiyatının yüzde 409'unu aşmış Abuzittincim. Hababam soyuluyoruz yani.. Hiçbirimizden de çıt çıkmıyor. Yahu dünyanın hangi memleketinde böylesine abartılı bi vergiyle benzin satılıyordur acaba? Bizim basın bu soygunun üzerine neden gitmiyor bilemiyorum. Hadi bazılarını anladık diyelim. İçinde bulundukları holdinglerin benzin dağıtım şirketleri de var onların da kârı azalmasın diye seslerini çıkarmıyorlar. Ama bütün gazetelerin de benzin istasyonu yok ki Abuzittincim. Onlar neden susuyor? Rekabet Kurulu bile benzindeki fiyat hareketlerinin pompaya çok ağır yansımasından şikâyetçi ama basını, yazarı, çizeri, okuyanı, okumayanı halimizden çok memnunuz kardeşim.
Hep şu olayı hatırlarım. Bundan önceki büyük seçimlerde Başbakan Erzurum'da konuşurken lafı akaryakıt fiyatlarına getirmiş "..Gerekirse benzine de gene zam yapacam, mazota da yapacam gaza da yapacam" demişti ve koca alanı dolduran binlerce kişi "Yap! Yap! Yap! diye tempo tutup Recep Bey'i alkışlamıştı. Sanki şimdi de, tüm millet içinden, sessizce aynı tempoyu tutuyormuş gibi bi durum var. Herhalde, dünyanın en kazık benzinini kullanmak bizlere ayrı bi mutluluk veriyor diye düşünüyorum.
Şimdilerde, telefondan, bilinmeyen numaraları çevirdin mi, istediğin bilgiyi aldıktan sonra bi ses "11811 tarifesinden çağrı tamamlanmasını istiyorsanız lütfen 1'e basınız" diyor. Ben iyice sağırlaştığımdan "tarifeyi", "tarafından" anladığım için istediğim numarayı aldıktan sonra 1'e basıyor ve karşı tarafa otomatikman bağlanıyordum.. Güzel bi hizmet ama sonradan uyandım. Türk Telefon da bu numarayla bizleri kazıklıyormuş meğer.. Çünkü 11811 aracılığıyla bağlandın mı (sabit hatlardan bahsediyorum) kontür, bütün konuşma süresince, 8 saniyede 1 atmaya başlıyor. Normal aramalardaysa 60 saniyede 1 kontür! Neyse, benzine, gaza, mazota, tüpe oranla bu minik bi kazık. Öylelerine alıştık ki bunu hissetmeyebiliriz bile.. Münasip yerlerinden öperim kardeşim.

Güneş
Tecellister@gmail.com