kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üzmez'i tahliye eden o rapor geçersiz sayıldı

17.12.2008
Hüseyin Üzmez'in tahliye olmasını sağlayan İstanbul Adli Tıp'ın raporu yok sayıldı. 14 yaşındaki B.Ç.'nin ruh sağlığıyla ilgili yeniden muayene edilmesine karar verildi..
Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporla 6 ay sonra tahliye olan 76 yaşındaki Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Üzmez'in tahliyesini sağlayan raporun yok sayılmasını ve B.Ç.'nin yeniden muayene edilmesini istedi. Üzmez'in tutuklanma istemi de reddedildi. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ilk olarak, 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Üzmez geldi. Koruma altına alınan B.Ç.'nin katılmadığı duruşmaya, 'kızını fuhuşa teşvik' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen Livaze Ç. ise eşi Bekir Ç. ile birlikte geldi.

AVUKAT ORDUSU
Atatürkçü Kadın Dernekleri'nin bin imza ile davaya müdahil olmak istediği duruşmayı, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Dönem Sözcüsü ve Mersin Baro Başkanı Harika Levent, Mersin Barosu'ndan 11, Çanakkale Barosu'ndan 2 ve Bursa Barosu'ndan da çok sayıda avukat cübbeleriyle gözlemci olarak izledi.

MÜDAHİLLİK TALEBİ
Duruşmada, Bursa Barosu tarafından atanan B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz, İnegöl Devlet Hastanesi'nde 1994'te dünyaya gelen müvekkilinin daha önce bulunamadığı belirtilen ardından mahkemeye ulaştarılan doğum kayıtlarından, 15 yaşından küçük olduğunun belgelendiğini söyledi. Üzmez'e verilecek cezanın artabileceğini ileri süren Cambaz, sanığın tekrar tutuklanmasını istedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Mahkemesi'nin ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 18 Temmuz 2008'de verilen raporun gerçeği yansıtmadığı gibi heyette çocuk psikoloğunun olmadığına dikkat çekerek yeni bir rapor hazırlanmasını istedi. Ayrıca, sanıklar hakkında "zorla alıkoymak" suçundan dava açılmasını talep eden Cambaz, B.Ç.'ye mahkeme tarafından kayyum tayin edilmesini istedi. Hüseyin Üzmez'in tutuklanma talebiyle, TÜBAKKOM ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Kolları'nın müdahil olma taleplerini reddeden mahkeme, Bursa Barosu ve SHGM'nin müdahillik istemlerini kabul edip. B.Ç. için istenilen kayyum kararının celse arasında incelenmesini, sanıklar hakkında "Alıkoymak" suçundan ek iddianame hazırlanıp hazırlanmaması için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılıp sonucunun beklenmesini kararlaştırdı.

YAYIN YASAĞINA RET
İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin verdiği raporun "Yok" sayılıp, mağdur B.Ç.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nda yeniden muayene edilmesini de isteyen mahkeme, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nca rapor hakkında istenilen yayın yasağını kabul etmedi. Mahkeme ayrıca, sanıkların bir sonraki duruşmada hazır bulunmalarına, gelmemeleri halinde mevcutlu olarak getirilmelerini karara bağladı.