kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

330 bin yabancı alışverişe geliyor

11.12.2008
İstanbul Ticaret Odası, piyasayı canlandırmak için başlattığı alışveriş kampanyasının ikinci ayağını da hayata geçiriyor. İTO, kurduğu komisyonla 2009'da 330 bin turisti alışveriş için İstanbul'da ağırlayacak..
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 'Alışveriş İçin Gün Bugün' sloganıyla başlattığı alışverişi teşvik kampanyasında yüzde 70'e varan indirimlere tüketicinin ilgi göstermesi ve satışların yüzde 30 oranında artmasından sonra ikinci paket de hayata geçiriliyor. 2009 yılının ilk çeyreğinde özellikle yurtdışında Hz. İsa'nın çarmıha gerilişinden sonra yeniden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı'na denk gelen 15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında İstanbul'a turist getirmeyi planlayan İTO, yaklaşık bir aylık dönemde 330 bin turisti alışveriş için ağırlayacak. İstanbul'a gelecek 330 bin turistin ilk etapta komşu ülkelerden getirilmesi planlanıyor. Plan çerçevesinde Yunanistan, Bulgaristan ve Körfez ülkeleri ile görüşmeler yapılıyor.

TURİSTE İNDİRİM YAPILACAK
Alışverişi canlandırmaya yönelik hayata geçirilecek ikinci paket için İTO bünyesinde bir komisyon kuruldu. Komisyon şu sıralar TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği), TURSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ve havayolu şirketleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Pakete dahil olacak kurum ve firmalar daha ucuz bilet ve konaklama için ortak bir karar etrafında hareket etmeye hazırlanıyor. 2007 yılında 3.5 milyon ziyaretçinin katılarak 2.5 milyar dolardan fazla alışveriş yaptığı Dubai Alışveriş Festivali'ni örnek alan İTO'nun da yapılacak alışverişlerden beklentisi yüksek. İTO yetkilileri en az birkaç milyar dolarlık alışveriş yapılacağını ifade ediyorlar. Yetkililer bu hamle tuttuğu taktirde etkinliğin çeşitlendirerek geleneksel hale getirileceğini ve İstanbul dışına da çıkarılacağını belirtiyorlar.