kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Milyonlar kazanıyordu.... İthalat müdürlüğü yaparken işsiz kalan Paul Nawrocki, şimdi borçları nedeniyle sokaklara düştü. Nawrocki eski işinde altı haneli rakamlarda maaş alırken şimdi pankartıyla evsiz olma arifesinde olduğunu anlatıyor.

ABD'de bankacı kıyımı Bank of America ile sürüyor

12.12.2008
Citigroup 50 bin çalışanı ile yollarını ayıracağını açıklamasının ardından son darbe 35 bin kişi ile Bank of America'dan geldi Citigroup 50 bin çalışanı ile yollarını ayıracağını açıklamasının ardından son darbe 35 bin kişi ile Bank of America'dan geldi..
Küresel kriz ABD bankacılık sektöründe çalışanları vurmaya devam ediyor. Citigroup'un 50 bin bankacıyla yollarını ayıracağını açıklamasının ardından ABD'nin en büyük üçüncü bankası Bank of America da üç yıl içinde 35 bin çalışanının işine son vermeyi planladığını açıkladı. Banka kararın, zayıflayan ekonomik koşullar ve Merill Lynch birleşmesi nedeniyle alındığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre bankanın tüm operasyon birimlerinden çalışan çıkarılacak. Banka, alınan karara rağmen müşterilerine yönelik hizmetlerinde bir aksama olmayacağını kredi ürün yelpazesindeki tüm ürünlerin verilmeye devem edileceği belirtti. Bank of America'nın açıklamasından sonra hisseleri dün yüzde 2 düştü.

YÜRÜYEN CV'LER DÖNDÜ
Bu arada 1929'daki büyük buhranının simgelerinden biri olan boynunda 'işsizim' yazılı tabelayla dolaşanlar 80 yıl sonra yine Wall Street sokaklarına geri döndü. İşsiz olduğunu, iş tecrübelerini yazan panolar taşıyanlardan biri de Paul Nawrocki. Krizin simgelerinden biri haline gelen Nawrocki dokuz aydır iş arıyor. Takım elbiseli ve kravatlı olarak New York sokaklarında dolaşan Nawrocki, şu anda gururunu bir kenara bırakmış durumda. Üzerinde 'Neredeyse Evsiz' yazısı asılı. Sokakta CV'sini dağıttığı bir çok insanla da iş görüşmesi yapmış. Ama hâlâ bir iş bulamamış.
Haberin fotoğrafları