kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kampanya başlattım, herkes içindeki Recep'i çıkartsın!

Mehmet ÇALIŞKAN
11.12.2008
'Recep İvedik 2'nin çekimlerini tamamlayan Şahan Gökbakar, şubatta gösterime girecek filmin, ilki gibi rekor kıracağına emin fakat kazancını açıklamamakta kararlı: Ne kadar kazandığımı ne yapacaksınız? Paramı milletin gözüne sokmam. Maliye biliyor ya, yeter!..
'Recep İvedik', 4 milyon 301 bin izleyiciyle Türk Sineması'nda rekor kırdı. Filmin halktan büyük ilgi görmesi, 'Recep İvedik'in yaratıcısı Şahan Gökbakar'ın kollarını tekrar sıvamasına yol açtı. Geçtiğimiz günlerde, 12 Şubat'ta vizyona girecek olan 'Recep İvedik 2'nin çekimlerini tamamlayan Gökbakar, yeni bir rekor beklediğini saklamıyor. Zaten, yönetmenliğini, ilkinde olduğu gibi Togan Gökbakar'ın yaptığı 'Recep İvedik 2', henüz gösterime girmeden bir rekor kırdı bile. Filmin hayranları, 'Recep İvedik 2' için Şahan Gökbakar'a 3 bin 200 adet senaryo gönderdi!

BEN DE RECEP OLDUM!
Çekimlerin son gününde setteki karavanında buluştuğumuz Şahan Gökbakar'a; "Makyajın ne kadar sürüyor, kılları çıkarma evresi acı veriyor mu, yapışkan yüzünü germiyor mu?" diye sordum. O da, "Çok merak ediyorsan sana da yapsınlar da gör" dedi. Makyöz Neriman Erös bir anda önlüğü boğazıma bağlayıp yüzüme önce yapışkanlar sürmeye, daha sonra da kılları sıvamaya başladı. Son işlem ise kaşların takılmasıydı. Aynada kendime baktığımda "Iyyy, bu ne biçim adam!" dedim ama set çalışanlarının keyifli bir gün geçirmelerine de katkım büyük oldu...

* 'Recep İedik'in bu kadar izleneceğini tahmin etmiş miydiniz yoksa bir nevi piyongo mu oldu?
'Recep İvedik'i çekmeye karar verdiğimde, 1 milyon 500 bin kişi tarafından izlendiği takdirde mutlu olacağımı düşünmüştüm. Bu rakamı düşünmemin nedeni; izleyenlerin oldukça güleceğini, salondan mutlu çıkacaklarını öngörmemdi. Çekimlere başladığımız zaman yapımcımız Faruk Aksoy bana, "750 bin kişi izlerse üzülmem, 4 milyon yapmamıza da şaşırmam" dedi. Filmin montajını bitirdikten sonra, bazı sahnelerin internete düşmesiyle aldığımız tepkilerden dolayı 'Acaba rekor mu geliyor?' diye düşünmeye başladık. Sonuç olarak hem ilk 3 günden oluşan açılış rekorunu, hem de toplam izleyici rekorunu kırdık.

'HEYTT BEE' DİYE BAĞIRDIM!
* Rekor kırması sizi nasıl etkiledi, ilk olarak ne yaptınız?
İlk duyduğumda ofisteydim. Pencereyi açıp 'Heyttt beee' diye bağırdım. Kendimi oldukça güzel hissettim. Ayrıca, Türk Sineması'nda saygın, başarılı komedyenler varmış da ben de onların arasına katılmışım gibi bir duyguya kapıldım. Milli takıma seçilen futbolcularla aynı duyguları yaşadım. Bundan 20-30 yıl sonra geriye dönüp bakıldığında, Türk Sineması adına yapılan başarılı işler gündeme geldiği zaman benim de adımın geçecek olması, tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşatıyor bana.

* 'Recep İvedik 2' baştan beri var mıydı, yoksa ilkinin gişesinden sonra mı ortaya çıktı?
Ben bu hikayeyi düşünürken birbirine bağlı üç film yapmayı planlamıştım. Aslında ikinci film yurtdışında birincinin devamı olarak çekilecekti. Sibel, yurtdışına gidecek Recep İvedik de peşinden sürüklenecekti. Sonra yabancılarla Recep İvedik arasındaki diyaloglar ne kadar komik olur diye oturup düşündük. Teoride komikti ama pratikte Recep İvedik ile yabancıların arasındaki diyaloğun beklediğimiz kadar komik olamayacağına karar verdik. İkincinin konusu, birincisininkinden bağımsız oldu. Filmi bu senaryoyla çektik. Şunu da söylemeliyim; ikinci filmi çekeceğimiz duyulduktan sonra bana postayla, Recep İvedik'in yeni maceralarını konu edinen 3 bin 200 senaryo geldi. Gözlerime inanamadım. 3 bin 200 kişi oturup bir Recep İvedik senaryosu yazmış. Böyle bir etki bıraktığımız için ne mutlu bize!

KUCAKLARDA SEVİLİYORUM
*
'Recep İvedik'in bazı izleyiciler tarafından aynı hafta içinde 3 kez izlenmiş olmasını nasıl yorumluyorsunuz?
Gişe rekorları zaten birden fazla izlenmekle kırılıyor. Çünkü Türkiye'de 4-5 milyonluk izleyici kitlesi yok. En fazla 3 milyonluk bir izleyici kitlesi bulunuyor. Bir film, aynı izleyici tarafından birden fazla izlenirse rekor kırıyor. 'Recep İvedik'in birden fazla izlenmesi iki şekilde açıklanabilinir. Birincisi; filmin çok komik, ikincisi ise; Recep İvedik'in çok samimi bir karakter olması. İzleyiciler 'Recep İvedik'i içine sığdırdı. Hani derler ya; 'Seni içime sığdırasım geliyor' diye... 'Recep İvedik' izleyicide işte böyle bir etki bıraktı... Ben, 'Recep İvedik' ile kucaklara alınıp sevilen bir oyuncu olduğumu hissettim.

* Filmde Recep İvedik kadınlar tarafından itici bulunuyor. Ne var ki kadın izleyicilerden de büyük ilgi gördü. Seksi mi bulunuyor yoksa eğlenceli mi?
İri bir cüsseye, kaba saba hareketlere sahip son derece itici bir tip olan Recep İvedik'in kadınların ilgisini çekmesinin nedeni, duygusal bir yönünün bulunması bence. Öyle bir adamın; bulduğu bir kediyi sevecek kadar sevecen olmasıyla, sevdiği kadının evleneceğini duyunca 'Artık sen benim dünya ahret bacımsın' diyecek kadar delikanlılık göstermesiyle kadınları çektiğini düşünüyorum. Böyle erkekler kadınları hep kendine çekmiştir. Recep İvedik; kadınların erkeklerin gücünden, iktidarından, parasından, tipinden önce mert, iyi bir insan ve delikanlı olmasına önem verdiğini bir kez daha göstermiştir. Aslında kadınlar Recep'in delikanlılığına aşık oldu.

* Siz ne kadar Recep İvedik'siniz?
Tipim ve davranışlarım hariç her yerim Recep İvedik. Ve Recep İvedik gibi bir adama benzemekten dolayı çevrem de çok mutlu. Keşke herkes Recep İvedik olsa... En azından biraz olsa... Emin olun oldukça keyifli ve barışçıl bir dünyada yaşardık. Aslında herkesin içinde Recep İvedik var, herkes dünyaya Recep İvedik'in duygularıyla geliyor. Sonra onları kaybediyor veya nedense çoğu kişi onu özellikle saklıyor. Hatta öldürmek isteyenler bile var. Düşünün en güzel yanlarını öldürmek isteyenlerin girdiği girdabın derinliğini. Haydi bir kampanya başlatalım, herkes içindeki Recep İvedik'i çıkarsın!

* 'Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine' ile 'Recep İvedik'in arasında birçok ortak nokta var, farkında mısınız?
Çok ilginç bir durum... 'Muro' ekibinin özel olarak 'Recep İvedik'ten esinlendiğini düşünmüyorum ama evet, iki film arasındaki ortak noktalar çok fazla. Otomobilin kırmızı ve Murat 124 olması, iki karakterin de otomobilden ayakkabılarını atarak inmesi ve sakallı olması ortak hafızaya hitap ediyor.
Haberin fotoğrafları