kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kurtarma paketi reel sektöre niyet, turizme kısmet olacak

11.12.2008
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sıkıntı yaşayan turizm firmalarına, ülkeye getirdiği ziyaretçi sayısı ve döviz miktarına bakılarak destek paketi getirilebileceğini açıkladı..
Küresel krizden etkilenen reel sektöre destek paketi beklenirken, hükümet turizm firmaları için kurtarma paketini gündeme getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizmde sıkıntı yaşayabilecek, geçmişi kuvvetli bazı firmaları bu ortamda belirsizliğe terk etmemek ve desteklemek talebini hükümete taşıdıklarını belirterek, "Önceki yıllarda desteklenen firmaların, Türkiye'ye getirdiği ziyaretçi sayısı ve döviz miktarına bakılarak turizme dönük destekleme paketi olabilir" dedi.

ANLAYIŞ GÖSTERİLİR
Günay, AA'nın sorularını yanıtlarken, krizin, orta gelir gruplarına işsizlik ve yoksulluk dalgası halinde yayılmadan, daha çok bankalar ve finans çevreleriyle sınırlı kalması halinde, oran olarak düşse bile insanların seyahat etmeyi sürdüreceklerine işaret etti. Kendilerini iyimserlik havasına bırakmadıklarını ve konuyla ilgili tedbir almaya çalıştıklarını belirten Günay, birkaç firmayla ilgili bazı kaygılı durumların olabileceğini ama sektörde ciddi dalga halinde kriz ve çöküntü bulunmadığını bildirdi. Günay, turizmciler için 2009'da çeşitli teşvikleri hükümetten talep edeceklerini dile getirerek, "Turizm sektörü, Türkiye'ye en fazla doğrudan gelir, döviz getiren, katma değeri çok yüksek bir alan. Bu yüzden, özel olarak desteklenmesi ve korunması gerekiyor. Bunu da arkadaşlarımızın ve sayın Başbakan'ın paylaşacağı ve anlayışla karşılayacağını umut ediyorum" diye konuştu.

PAKETİ TARTIŞIYORUZ
Turizme dönük destekleme paketini ekonomi çevreleriyle paylaşmaya çalıştıklarını belirten Günay, "Hükümetle, Maliye ile bankalarla, dış ticaretle ilgili Eximbank'la, Merkez Bankası'yla paylaşmaya çalışıyoruz. Yani, sıkıntı yaşayabilecek olan geçmişi kuvvetli bazı firmalarımızı bu ortamda belirsizliğe terk etmemek ve desteklemek konusunda talebi de hükümete taşımış vaziyetteyiz" dedi. Günay, kış dönemlerinde istihdama kolaylık getirilmesi önerisini de takip edeceklerini bildirdi.