kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.12.2008
Gireceğimiz siteyi Google'a yazıyoruz
Google Türkiye'de en çok aranan sözcükleri yazarken kullanılan ziyaret edilen web sitelerine giriş kapısı olarak arama motorunu kullandığımız bir kez daha ortaya çıktı. Facebook'a girmek isteyen adres satırına yazmak yerine ana google arama satırına yazıyor ve linke tıklayarak girmek istediği internet sitesine ulaşıyor. Google tarafından yapılan açıklamaya göre en çok aranan sözcükler "Facebook", "oyun", "mynet", "youtube", "msn" gibi zaman zaman gündeme göre değişen kelimelerden oluşuyor.

Devleti siber saldırıdan TÜBİTAK koruyacak
TÜBİTAK, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi ve iletişim sistemlerine yönelik, bilgi sızması, bilgisayarın çökertilmesi, web sitesinin ele geçirilmesi gibi siber saldırıları engellemek için Ankara'da ''Elektronik Ortam Savunma Merkezi'' kuruyor. TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mert Üneri, kamu kurum ve kuruluşlarının bilgisayarlarına saldırı olasılığına karşı, TÜBİTAK'ın Gebze ve Ankara'da 40 kişilik ''Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi''ni kurduklarını anımsattı.

Dizüstü ve cebinizin seri 'No'sunu not alın
Pronet Üst Yöneticisi (CEO) Alp Saul, elektronik eşyaların en çok çalınanlar listesinde ilk sıralarda olduğunu vurgulayarak, uyarılarını şöyle sıra ladı: "Anahtarınızı kullanan yardımcınız yakın bir zamanda işten ayrıldıysa, kilitleri değiştirin. Elektronik eşyalarınızın, özellikle dizüstü bilgisayarlarınızın seri numaralarını bir kenara yazıp saklayın. Değerli mücevherlerinizin fotoğraflarını veya kamera ile görüntülerini değişik açılardan çekip bir yerde muhafaza edin. Evinize hırsız girdiğini anladığınız anda hiçbir şeye dokunmadan polise haber verin.."