kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayvan hastalıklarıyla mücadele

Giriş Saati : 09.12.2008 09:47
Güncelleme : 09.12.2008 16:38
Yeni Haber
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Sekin, Güneydoğu'da hayvancılıkla uğraşan ya da hayvan besleyen birçok kişinin polikliniklerinden habersiz olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sekin, Veteriner Fakültesi polikliniklerinin 6 mayıs 2003'ten beri, başta Diyarbakır olmak üzere bölge il ve ilçelere hizmet verdiğini belirtti.

Hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisi ile ilgili her türlü hizmeti verdiklerini anlatan Sekin, ayrıca Veteriner Fakültesi öğrencilerinin de iyi bir eğitim almaları için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Sürü ve aile tipi hayvancılık yapan vatandaşların hayvanlarının hastalıklardan korunması, teşhis ve tanılarının konulması için laboratuvar hizmeti de sunduklarını anlatan Sekin, şöyle konuştu:

''Tüm hayvanların teşhis, tedavi hizmeti yapılmaktadır. Maalesef gerek Diyarbakır, gerekse bölgede hayvancılıkla uğraşan ya da hayvan besleyen birçok kişi polikliniğimizden habersiz. Bu nedenle halen ilimiz ve çevresinde ciddi bir şekilde hayvan ölümleri yaşanmakta ve beraberinde ekonomik kayıplar oluşmaktadır.

Mevsimsel olarak yapılması gereken her türlü aşıları yapıyoruz. Özellikle bu mevsimde meralardan ahırlara geçen hayvanlarda solunum sistemi enfeksiyonel hastalık riski var. Bu hastalık teleflere ve ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Ancak erken teşhisle kayıpların önüne rahatlıkla geçebiliriz.''

Prof. Dr. Sekin, polikliniğin bölge çapında hizmetler verdiğini, bölgedeki kişilerin başka bir ile başka bir merkeze gitmelerine gerek olmadığını ve tedaviler için de çok cüzi bir ücret aldıklarını sözlerine ekledi.

(AA)