kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ATİNA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ Gündüz gösterileri gece de devam etti. Sol partilerin gece düzenledikleri gösteri sonrasında "İktidar Karşıtları" adlı eylemciler mağazalara ve bakanlık binalarına saldırdı.

Öfke dinmiyor

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
09.12.2008
Yunanistan'da bir gencin polis tarafından öldürülmesi sonrası çıkan protestolar dün de sürdü. Polislere yumurta yağdıran göstericiler bakanlıklara molotof attı..
Yunanistan'da 15 yaşında bir gencin öldürülmesinin ardından yaşanan isyan durulmazken yetkililer, bugün düzenlenecek olan cenaze törenine kilitlendi. Dün ülke yine Selanik'ten Girit'e, Korfu adasından Atina'ya kadar onlarca protesto düzenlendi. Başkent Atina'da polis merkez binası önünde toplanan binlerce gösterici polise şişe, domates ve yumurta yağdırdı. Gece de sol eğilimli partilerin düzenledikleri polisi protesto gösterilerinden sonra, kendilerini "İktidar Karşıtları" olarak tanımlayan yüzü maskeli gençler Atina'da ve Selanik'in alışveriş merkezlerine saldırdı. Atina'nın en büyük meydanı Syndagma'daki geleneksel Noel ağacını ve Selanik'teki bir kiliseyi ateşe veren göstericiler, daha sonra Atina merkezindeki otellere, Maliye, Dışişleri ve İçişleri'nin binalarına molotof kokteyli attı. Yunanistan'ın Berlin Büyükelçiliği de protestocular tarafından işgal edildi. 8 saat süren işgal olaysız sona erdi.

POLİS TESLİM EDİLDİ
Tetiği çeken polis "kasıtlı cinayet suçlamasıyla" savcılığa teslim edildi. İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos'un istifasını kabul etmeyen Başbakan Kostas Karamanlis, öldürülen gencin ailesinden özür diledi. Başbakan, polisin cezalandırılacağını, zarar gören mağazalara da tazminat ödeneceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Karolos Papulias da, gencin öldürülmesinin "demokrasi kültürüne bir leke bırakacağını" açıkladı. Eğitim Bakanlığı ise, öldürülen gencin anısına tüm eğitim kurumlarında 48 saat yas ilan etti.

HÜKÜMET OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Ölen gencin bugün düzenlenecek cenaze töreni öncesinde de olayların büyümesinden endişe duyuluyor. Olayların kontrol dışına çıkması üzerine Başbakan Kostas Karamanlis başkanlığında, Savunma, İçişleri, Maliye ve Dışişleri bakanlarının yer aldığı hükümet konseyi olağanüstü toplandı.