kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak?

Giriş Saati : 09.12.2008 09:23
Güncelleme : 09.12.2008 16:43
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ilave olarak, yurdumuzun Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine girdi. Tüm yurtta hava sıcaklığında hissedilir derecedeki (6 ila 10 derece) düşüşle birlikte, iç ve doğu bölgelerdeki yağışların kara dönüşmesi bekleniyor. Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş), İç Anadolu'nun Doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Niğde), Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak) ''kuvvetli'' olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Tüm yurtta hisseMeteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri için tıklayınız...dilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak.

RÜZGAR: Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeybatı, doğu bölgelerde güneybatı, zamanla kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı çok bulutlu, Doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

BOLU DAĞI KESİMİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, yerini kara bıraktı.

Güzergahta etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için yolda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmalarını istedi.

Öte yandan, kar yağışı Bolu kent merkezinde de etkili olmaya başladı.

EN SOĞUK GECE EKSİ 9 DERECEYLE KARS'TA ÖLÇÜLDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Bölge genelinde bu gece ve yarın sabah aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuzeyden gelen soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığının eksi 9 dereceyle Kars'ta ölçüldüğünü belirten yetkililer, diğer illerde gece ölçülen sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Iğdır ve Ağrı'da 6 ve Erzurum'da 2 derece olduğunu kaydetti.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde olduğunu aktaran yetkililer, bölgede sabah saatlerinde sisli havanın etkili olduğunu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölge genelinde aralıklarla kar yağışı beklendiğini bildirdi.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...