kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu mübarek günde böyle soru olur mu?

Recep AKTEPE
09.12.2008
Cezaevinde mahkûmlara seks izni verilmesi talepleriyle ilgili soruya "Bu mübarek günde böyle soru olur mu?" diyen Adalet Bakanı Şahin, Öcalan'a izin için "O bekar. Onun için imkânsız" dedi..
Kurban Bayramı'nı seçim bölgesi Antalya'da geçiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sakinleriyle kahvaltı yaptığı Fethi Bayçın Huzurevi'nden çıkışında, mahkumların cezaevinde cinsel ilişki isteğine yönelik soru yönelten gazetecilere, "Çocuklar bu mübarek günde böyle bir soru olur mu?" diye espri yaptı. Mahkûmların TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdiği dilekçeleri olumlu karşıladığını ifade eden Şahin, "Şimdilik hükümet olarak bu konu gündemimizde yok. Ben de tek başıma karar veremem" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Mahkûmların isteği Meclise gelirse destekler misiniz?" sorusuna, "Bu soruya cevap verirsem görüş bildirmiş olurum. Siz konuşmalarımdan anlam çıkarın" yanıtını veren Şahin, "İmralı'da bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan böyle bir talep gelirse ne yapacaksınız?" sorusuna da "O bekar. Bu yüzden imkânsız" diye yanıt verdi.

CEZAEVİNDE ÖZEL ODALAR
Avrupa'daki bazı cezaevlerinde mahkûmların eşleriyle seks ihtiyaçlarını karşıladığı hakkında bilgisi olduğunu belirten Şahin, şöyle dedi: "Bir yıl önce Slovenya gezimde Adalet Bakanıyla birlikte cezaevini ziyaret ettim. Burada 3 Türk hükümlü ile görüştüm. Onlarla yaptığım sohbette eşleriyle ilişki kurduklarını öğrendim. Sohbetten sonra Slovenya Adalet Bakanı'nı ve cezaevi müdürü beni, mahkûmların eşleriyle cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenen odaları gezdirdi."