kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Konaklama tetislerinde belge ayrımı kalkıyor

Giriş Saati : 09.12.2008 13:41
Güncelleme : 09.12.2008 15:31
Yeni Haber
Konaklama tesisleri arasındaki standart farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla belediye belgeli tesislere de Kültür ve Turizm Bakanlığı standardı getiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara ulaşamayan belediye belgeli tesislerin faaliyetlerine son verilecek. Uygulama için Eminönü, Side, Alanya, Marmaris ve Bodrum pilot bölgeler olarak seçildi.


Konaklama tesisleri arasındaki standart farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla belediye belgeli tesislere de Kültür ve Turizm Bakanlığı standardı getiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki bütün otellerin turizm belgeli tesis haline getirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören Mayıs 2008 tarihli yasal düzenlemede, "Bakanlık, gerekli gördüğü hallerde, ilan edeceği pilot bölgelerdeki turizm işletmesi belgeli tesis şartlarına uymasını talep eder, verilen süre içerisinde bu şartları yerine getiren konaklama tesisleri belgelendirilir, bu şartları yerine getirmeyen konaklama tesislerinin faaliyetlerine son verilir" hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

Belediye belgeli konaklama tesislerinin, turizm belgeli konaklama tesislerinin standartlarına göre daha geride olduğunun kaydedildiği açıklamada, yoğunlaşan müşteri şikayetlerinin önüne geçmek ve turizmde marka haline gelmiş yörelerin imajının zedelenmesini önlemek amacıyla yapılan bu düzenlemenin öncelikli olarak turizm bölgelerinde başlatılması ve daha sonra diğer yörelere de yayılmasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda ilk önce turizmin marka haline geldiği yörelerde, Belediye belgeli konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara ulaşması istenecek olup, bu standartlara ulaşamayan konaklama tesislerinin faaliyetlerine son verilecek. Ancak bu uygulamanın tüm ülkede eş zamanlı olarak uygulanmasının çok zor olması nedeniyle Eminönü, Side, Alanya, Marmaris ve Bodrum pilot bölgeler olarak seçildi" denildi.

ANKA