kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MİILİYETÇİ HAREKET PARTİSİNDE BAYRAM TEBRİKLERİNİ GENEL SEKRETER CİHAN PAÇACI KABUL ETTİ. AK PARTİ'DEN HÜSEYİN TANRIVERDİ VE ZEYNEP KARAHAN USLU, PARTİLERİ ADINA BAYRAMLAŞMAYA GELDİ.

MHP'de gündem 6 milyonluk seçmen artışı

Giriş Saati : 09.12.2008 12:59
Güncelleme : 09.12.2008 19:02
Yeni Haber
MHP Genel Merkezindeki bayramlaşma ziyaretlerinde ekonomik kriz ve seçmen sayısındaki 6 milyonluk artış konuşuldu. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı "Ne olacak bu 6 milyonluk seçmen" sorusuna TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya "Hata değil hepsi düzelir" karşılığını verdi. CHP'lilerin ziyaretinde bir süredir tartışma konusu olan CHP'nin çarşaf açılımı konuşuldu. CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Abdürrezzak Ertan türbanın simge olarak kabul edilmesine karşı olduklarını belirtirken MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı "Keşke bu işin içinde CHP de olsaydı, hep birlikte bu istismarı kaldırırdık" dedi.

MHP Genel Merkezindeki bayram ziyaretleri DSP heyetinin ziyareti ile başladı. DP, ANAP, SP, AKP, CHP ve BBP'nin ziyaret ettiği MHP'deki bayramlaşma ziyaretlerine siyasetin gündemini oluşturan 6 milyonluk seçmen artışı, ekonomik kriz ve IMF ile yürütülen görüşmeler ile CHP'nin çarşaf açılımı damgasını vurdu.

"ÖZAL'IN YAŞADIKLARINI YAŞAYACAKLAR"

Anavatan Partisi Genel Sekreter İbrahim Özdoğan Başkanlığında heyetin ziyaretinde Özdoğan AKP hükümetinin ekonomik politikalarını eleştirdi. Özdoğan, "Başbakan krizin teğet geçtiğini söylüyor ama öyle moral cümleleriyle ekonomik kriz atlatılmaz. Reel önlemler alınmalı. AKP irtifa kaybediyor. Seçimlerde hezimete uğrayacak. Özal'ın 89'da yaşadıklarını yaşacaklar" diye konuştu.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da Başbakan'ın moral vermek için iyi şeyler söylediğini ancak ekonomide elle tutulur bir şey yapılmadığını belirterek, "Tedbirde geç kaldılar. Cansuyu kredisi dediler. Vatandaşın canı çıktıktan sonra suyu versen ne faydası olacak" diye konuştu. Anavatan Partili Özdoğan ise "İnsanlar öldükten sonra mezarına su verirler, onun gibi" karşılığını verdi.

"ALEVİ AÇILIMINI OY KAYGISIYLA YAPMADIK"

Paçacı, bir süre önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı Alevi açılımını da değerlendirdi. Alevilik açılımını oy kaygısıyla yapmadıklarını ifade eden Paçacı, sadece problemi çözmeye çalıştıklarını söyledi. Türban sorununun da AKP ve CHP'nin istismarı nedeniyle çözülemeden ortada kaldığını belirten Paçacı, "Türban meselesi de beceriksizliklerinden dolayı çözülemedi" diye konuştu.

"HATA VARSA DÜZELTİLEBİLİR"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Adalet İyimaya başkanlığındaki AKP heyetinin bayramlaşma ziyaretinin gündemini ise 6 milyonluk seçmen artışı oluşturdu. MHP'li Paçacı'nın "Ne olacak bu 6 milyon seçmen?" sorusuna AKP'li İyimaya "6 milyon seçmen konusunun sorun doğuracağını zannetmiyorum. YSK da sorun olmadığını açıkladı. Önemli olan Mart ayında yapılacak seçimlerin doğru olması. İtirazlarla seçmen listeleri zaten güncelleşecektir" karşılığını verdi. Paçacı, 6 milyonluk seçmen artışının hükümetin güvenilirliğini sarstığını ve çok büyük hata olduğuna yönelik sözlerine ise İyimaya, "Hata değil, 6 milyon rakamı eksilebilir. Yanlışlıklar varsa bunlar düzeltilebilir" yanıtını verdi. Paçacı 6 milyon oyun seçmenin yüzde 15'ini oluşturduğunu söylerken İyimaya "Seçimden sonra ortaya çıkan bir durum olsaydı bu seçimi etkilerdi ancak YSK bunu çözecek" dedi.

"ÜMÜĞÜMÜZÜ SIKTIRMAYACAĞIZ DİYORDU SAKALINI KAPTIRDI"

Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç'un başkanlığındaki Saadet Partisi heyetinin MHP'yi ziyaretinde de yine ekonomik kriz gündeme geldi. Malkoç, işsizlik ve geçim sıkıntısının "bıçağın kemiğe dayanması" gibi vatandaşın gırtlağına dayandığını belirtirken IMF ile yürütülen çalışmaların ise insanları mutsuz ettiğini söyledi. Malkoç, "İçtiğimiz suyun, yediğimiz ekmeğin, giydiğimiz elbisenin KDV'sini bile IMF hesaplıyor. Başbakan ümüğümüzü sıktırmayacağız dese de sakalını kaptırdı." dedi. Malkoç, CHP'nin çarşaf açılımının ise sevindirici olduğunu kaydetti. MHP'li Paçacı da Türkiye'de pembe tablolar çizen bir hükümet olduğunu belirterek bu sanal tabloların sonuç vermeyeceğini, yerel seçimlerde halkın hükümete ciddi bir ikazda bulunacağını ifade etti. Paçacı, SP'nin yeni yönetimine de başarılar diledi.

"TÜRBANIN SİMGE OLMASINA KARŞIYIZ"

6 milyonluk seçmen artışı ve CHP'nin çarşaf açılımı, CHP'li heyetin ziyaretinin ana gündem maddesi oldu. CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Abdürrezzak Ertan başkanlığındaki heyetin MHP'yi ziyaretinde seçmen sayısının 42 milyondan 48 milyona çıktığı vurgulanırken, 6 milyonluk artışın seçim üzerindeki şaibeyi artırdığı kaydedildi. CHP'li Ertan İzmir Konak'ta 30-40 bin civarında ortada olmayan seçmen olduğunu belirtirken MHP'li Paçacı "42 milyonluk seçmen kitlesi içinde 6 milyonluk hata var demek fıkra gibi bir şey. Hem yapılmış hem de yapılacak seçimi şaibe altında bırakıyor" dedi. Ertan CHP'nin çarşaf açılımı konusunda ise "Annem, teyzem de kapalıydı. Bugüne kadar karşı değildik ki niye açılım yapalım. Biz türbanın simge olarak kabul edilmesine karşıyız" dedi. Paçacı ise türbanla ilgili anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'nde iptal edildiğini hatırlatarak "Bu işin içinde CHP'de olsaydı istismarı hep birlikte kaldıracaktık" diye konuştu.

ANKA