kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Proje üretim yetenekleri yok"

AA
Giriş Saati : 09.12.2008 19:02
Yeni Haber
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, ''Muhalefetin altı yıldır işe yarar bir projesini ne Meclis'te ne de dışarıda gördüm'' dedi.

Canikli, Giresun Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, muhalefetin sadece karalama yoluyla siyasi havayı kendine doğru değiştirmeye çalıştığını savunarak, ''Proje üretim yetenekleri yok. Muhalefetin, AK Parti hükümetinin aktif çalışmalarından zaman zaman üzüntü duyduğunu düşünmeden edemiyorum'' diye konuştu.

Muhalefetin ülke için kötü senaryolar arzuladığını öne süren Canikli, ''Muhalefet içinden diyor ki (Keşke bankalar batsaydı, kur daha çok yükselseydi, işsizlik çok daha fazla olsaydı, reel sektör çok daha fazla darbe yeseydi de bu hükümet siyasi olarak bundan olumsuz etkilenseydi.) Ben, muhalefetin altı yıldır işe yarar bir projesini ne Meclis'te ne de dışarıda gördüm'' şeklinde konuştu.

CHP'nin ''çarşaflı üye açılımı''ndaki tutumunu samimi bulmadığını ifade eden Canikli, bunun, yaklaşan yerel seçimler çerçevesinde yapılmış bir hamle olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP'nin bu tutumu yüzünden bütün insanların kafasında soru işareti oluştu. Geçtiğimiz seçim dönemlerinde de buna benzer uygulamalar yaptılar. Siyasi çalışmalarını camilerden başlatmışlardı. Eğer CHP bu açılımında samimi olsa, Türkiye'de birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkar. Başbakanımız da bu konuda Sayın Baykal'a dik durması gerektiğini ifade etti. Ancak siyasi bir taktik olma yönünde çok kuvvetli işaretler var. CHP'nin bu tutumunun samimi olup, olmadığı seçimden sonra ortaya çıkar.''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ''tek parti dönemi uygulamalarını reddeden ya da onları eleştiren açıklamalarının'' önemli olduğunu dile getiren Canikli, ''Baykal samimi olsa, bu açıklamaları takdire şayandır. Kim olursa olsun desteklenmemesi mümkün değildir. Rakibimiz de olsa muhalefetimiz de olsa hiç önemli değil. CHP istikrarlı bu yapıyı devam ettirirse Türkiye'de çok şey değişir'' dedi.

Canikli'nin basın toplantısında, AK Parti Giresun İl Başkanı Zeki Çakır ile bazı partililer de hazır bulundu.