kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den ilginç çarşaf değerlendirmesi

Giriş Saati : 09.12.2008 16:28
Güncelleme : 09.12.2008 19:02
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin çarşaf açılımı konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Büyük Ortadoğu Stratejisi kapsamında ılımlı siyasi İslam'ın sağ ayağının oluşturulduğunu, bunun AKP olduğunu belirten Bahçeli, "Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Bu açılımın yönü buraya doğru mu gitmektedir? Anadolu solu yerine acaba şimdi çarşaflı sol sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor?" diye konuştu. Bahçeli, 6 milyonluk seçmen artışı konusunda teste ihtiyaç olduğunu belirtirken Başbakan Erdoğan'a da "Üç çocuk" göndermesinde bulundu. Bahçeli "3 çocuk ısrarında bulunan Sayın Başbakan bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor. Bunu da görmek lazım" dedi. Bahçeli partisindeki halkla bayramlaşma töreninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ı da tanıtarak, "Ankara'yı bir sarkaç gibi sosyal demokrat adayla birbirine benzeyen bir AKP adayı arasında gidiş gelişe bırakmamak lazımdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti genel merkezinde düzenlenen partililerle bayramlaşma töreninde siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Kurban Bayramı'na iki gündem maddesiyle girdiğini belirten Bahçeli, bunlardan birisinin küresel ekonomik kriz, diğerinin de CHP'nin çarşaf açılımı olduğunu söyledi. CHP'nin çarşaf açılımı tartışılırken halkın ekonomik sorunlarının tamamen unutulduğunu, işsiz sayısının her gün arttığının unutularak Türkiye'nin çarşaf açılımı ile meşgul edildiğini kaydeden Bahçeli şöyle konuştu:

"CHP'nin bir kısmı bunu açılım olarak nitelendiriyor diğer bir kısmı ise bunu katılım olarak nitelendiriyor. Ama neyin ne olduğu açıklanmış değildir. Hatırlanacağı gibi son on yıl içerisinde Büyük Ortadoğu Stratejisi'nin bir unsuru olarak Türkiye'nin siyasi hayatını yeniden şekillendirilmesi, ılımlı siyasi İslam öngörüsüyle gerçekleştirilmek istenmiştir ve ılımlı siyasi İslam'ın sağ ayağı netleşmiş, adı da konmuştur; bu AKP'dir. Acaba şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam'ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Bu açılımın yönü buraya doğru mu gitmektedir? Burası zannediyorum, CHP'liler tarafından verilecek bir cevaba bağlı olacaktır. Anadolu solu yerine acaba şimdi çarşaflı sol-sosyal demokrat bir siyasi durum mu oluşturulmak isteniyor? Bir dönüşüme gidilmek mi isteniyor?"

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI TANITTI

Bahçeli bayramlaşma töreninde basın mensuplarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da tanıttı. Bayram sonrasında Türkiye'nin yaklaşan yerel seçimlere yoğunlaşacağını ifade eden Bahçeli, seçimlerin "yaşanan siyasi ve ekonomik krizin, çatışma, kamplaşma, cepheleşmeden kurtuluşun, demokrasi içerisindeki bir yolu olacağı'nı vurguladı. Yerel seçimlerin AKP'nin alternatifini de belirleyeceğini belirten Bahçeli, partisinin bugüne kadar 31 il ve pek çok ilçede adaylarını belirlediğini hatırlattı. Seçim takviminin başlayacağı 1 Ocak'tan önce MHP'nin seçime hazır hale geleceğini kaydeden Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ı "Ankara'yı bir sarkaç gibi sosyal demokrat adayla birbirine benzeyen bir AKP adayı arasında gidiş gelişe bırakmamak lazımdır. MHP'nin bu güzide adayını görüp Ankara'yı siyasi tartışmalardan, cepheleşmelerden, her türlü fitne fesattan, her türlü yoksulluk ve yolsuzluktan kurtaracak, Ankara'ya gerçek hizmeti sunacak bir Ankaralı kardeşimiz" olarak takdim etti.

ERDOĞAN'IN "ÜÇ ÇOCUK" TALEBİNE GÖNDERME

Bahçeli bir soru üzerine 6 milyonluk seçmen artışıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ortada bir hesap yanlışlığı olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu yanlışlığın kimde olduğunu bilmediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bunun test edilmesi lazım. Eğer adrese dayalı seçmen kütüğüyle YSK'nın seçmen kütüğü arasında bu kadar fark oluyorsa bunu tartışmalardan uzak, seçimlere şaibe düşürmeyecek bir anlayışla teste ihtiyaç vardır. Her gün kalbinde bir şüphe ile yatıp kalkan insanımız bir gün fedakarlık yapmalı ve yeniden yazılım için bir gününü feda ederek bu yanlışı düzeltmeli. Yoksa kurumlar arası yeni bir çatışmayı siyasiler ortaya sürüyor. İçişleri bakanlığının kayıtları ile Yüksek Seçim Kurulu'nun kayıtlarını karşı karşıya getiriyor. Bu arada bir başka yanlış hesap daha var; 3 çocuk ısrarında bulunan Sayın Başbakan bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor. Bunu da görmek lazım."

ANKA