kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Yeltan (solda) sonunda rüştünü ispatlıyor.

Çekimleri tamamlanan ama gösterimi belli olmayan filmler

31.10.2008
Gölge
Yönetmen: Mehmet Güreli
Oyuncular: Görkem Yeltan, Kaan Çakır, Serkan Ercan, Memet Ali Alabora Şu aralar Taraf gazetesinin kültür sanat ekini çıkartmakla meşgul olan Mehmet Güreli, 58 yaşında film çekme hayaline kavuştuğu Gölge'de Selma adındaki gizemli bir kadının cazibesine kapılmış iki yakın dostun hikâyesini anlatıyor. Peyami Safa'nın Selma ve Gölgesi romanından uyarladığı film, bir kara film denemesi olarak ilgiyi hak ediyor.

Gökten Üç Elma Düştü
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Oyuncular: Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, Kürşat Alnıaçık, İsmail Hacıoğlu Evim adındaki bir apartmanda bir araya gelen ve sonuçta aile olmayı düşleyen bir grup insanın (Emekli bir asker, bir fahişe, bir hırsızın, vs.) hikâyesi...
Filmin Antalya'da gösterildiğini ve bir hayalkırıklığı yarattığını belirtelim.

Ali'nin Sekiz Günü
Yönetmen: Cemal Şan
Oyuncular: Serdar Orçin, Begüm Birgören, Ufuk Bayraktar,Uğur Polat Yönetmen Şan, Türk sinemasının en kötü filmlerinden biri olarak kabul edilen Zeynep'in Sekiz Günü'nden sonra gelen eleştirilere kulaklarını tıkamışa benziyor. Çünkü o, 'sekiz güne' takılmış durumda. Bu sefer erkek bir karakter seçiyor ve onun metropolde yaşadığı yalnızlığı anlatıyor.

Dilber'in Sekiz Günü
Yönetmen: Cemal Şan
Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Fırat Tanış, Osman Akça, Necmettin Çobanoğlu Ali'nin Sekiz Günü ile birlikte bu filmi de çekerek elinin ne kadar pratik olduğunu kanıtlayan Cemal Şan, sekiz gün üçlemesinin son filminde kamerasını Doğu'ya çeviriyor ve istemediği bir adamla evlendirilmek istenen bir kadının dramını anlatıyor.
Antalya'da gösterildiğinde Fırat Tanış ile Nesrin Cavadzade'nin oyunculukları beğenilmişti.

İki Çizgi
Yönetmen: Selim Evci
Oyuncular: Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Keskin Kısa film üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Selim Evci, sonunda kulvar değiştirip uzun metraj bir film yönetti. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan ve Antalya'da Altın Portakal'da gösterilen film yol hikâyesi fonunda bir aşk öyküsünü konu ediyor.

Üç Mesele
Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan ve Ercan Uysal İstanbul'a resmi tayini çıkan Musa, rahibe adayı Clara ve İstanbul'un aristokrat ailelerinden birine mensup olan ve sahaşık yapan Yakup'un yolları İstanbul Galata'da kesişir. Kısa filmleri ve Aliya belgeseliyle tanınan yönetmenin ilk uzun metraj filminde ne yapacağı merak konusu.

Roz'un Sonbaharı
Yönetmen: Handan Öztürk
Oyuncular: Serkan Altunorak, Öznur Kula, Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş Belgesel ve fantastik romanlarıyla tanınan Handan Öztürk, Hasankeyf'in sular altında kalmasına karşı verilen güçlü mücadeleyi bir aşk öyküsü ekseninde anlatıyor. Çekimleri büyük zorluklarla gerçekleştirilen film için Handan Öztürk, "İlkel bir gerçekten büyüleyici bir masal çıkardık," diyor.

Barut

Yönetmen: Luk Piyes
Oyuncular: Luk Piyes, Jülide Kural, Necmettin Çobanoğlu, Pelin Batu, Şenay Aydın Oyuncu olarak tanınan Luk Piyes, şapka değiştiriyor! Senaryosunu yazıp yönettiği ve rol aldığı filmde anneleri gözlerinin önünde babaları tarafından öldürülen iki çocuğun öyküsünü anlatıyor. Bir dönem sokak çeteleriyle birlikte vakit geçirdiğini söyleyen Piyes, şiddetin sonuçlarına dikkat çekmek istiyor.

Vali
Yönetmen: Çağatay Tosun
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Şemsi İnkaya, Şebnem Dönmez, Özgür Çevik, Hakan Boyav Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun yaşadıklarını anlatan Vali dizisi şimdi de beyazperdeye transfer oluyor. Yazıcıoğlu'nun Denizli günlerine odaklanan filmin çekimleri yapıldı.

Merdiven Altı
Yönetmen: Nur Akalın
Oyuncular: Deha Özer Şenay, Kaan Yılmaz, Şenay Aydın, Ferit Kaya, Metin Yeğin Nur Akalın henüz izleyemediğimiz Joenjoy adlı ilk uzun metrajının ardından yeni filmi Merdiven Altı'nın çekimlerini tamamladı bile. Bağlama üstadı Özer Şenay'a adanan filmde, şahit olduğu bir cinayet nedeniyle polis tarafından aranan ve yakalanıp askere gönderilmekten korkan inşaat işçisi Sinan'ın hikâyesini izleyeceğiz.

Kara Bulut
Yönetmen: Theron Patterson
Oyuncular: Reha Özcan, Haktan Pak, Yeşim Ceren Bozoğlu Kara Bulut, Tatil Kitabı ile sinema dünyasına hızlı bir giriş yapan Bulut Film'in yeni projesi. Kamera arkasında yedi yıldır Türkiye'de yaşayan ABD'li Theron Patterson var.
Yıllar önce kaybettiği eşinin ardından hayata bir türlü tutunamayan ve oğluyla yeterince ilgilenemediği için vicdan azabı çeken bir babanın hikâyesinin anlatıldığı filmin çekimleri tamamlandı.

Başka Semtin Çocukları
Yönetmen: Aydın Bulut
Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Volga Sorgu, Bülent İnal Ihlamurlar Altında dizisinin yönetmeni Aydın Bulut, ilk filminde cevapları hayli ağır soruların peşine düşüyor.
Güneydoğu'da yaptığı askerliğini bitiren bir genç İstanbul'a döndüğünde, Gazi Mahallesi'nde işlenen bir cinayette kardeşinin öldürüldüğünü öğrenir. Katili bulmak için bir dedektif gibi araştırma yapan genç, zamanla gerçekle yüzleşir.
Filmdeki performansıyla Volga Sorgu'nun en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Altın Portakal kazandığını belirtelim.

Bunu Gerçekten Yapmalı Mıyım?
Yönetmen: İsmail Necmi
Oyuncular: Petra Woschniak Herold Fotoğrafçı İsmail Necmi ilk uzun metraj filminde İstanbul'da yaşayan Alman Patra'nın sıradışı yaşamından kesitler sunuyor. 'Gerçek hayat aslında kurgudan daha ilginç olabilir mi?' sorusunu soran film Antalya Film Festivali'nde gösterilmişti.

Çıngıraklı Top
Yönetmen: Egemen Ertürk
Oyuncular: İlyas Salman, Burak Önal, İpek Özkök, Zihni Göktay, Erkan Taşdöven Egemen Ertürk, yılan hikâyesine dönen filmini nihayet çekip bitirdi.
Çekimleri sırasında Beşiktaş'ta set ekibine yönelik saldırıyla gündeme gelen film, kariyeri bitimiş bir futbolcunun, Atina'daki Olimpiyatlara gitmeye çabayalayan görme engelli bir takıma antrenör olması etrafında gelişen olayları anlatıyor. 'Futbolun kıyısında' dolaşan filmde konuk oyuncu olarak İlhan Mansız'ın da yer aldığını ekleyelim.
Haberin fotoğrafları