kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Kömür dağıtmak ve balık tutmak

Fakir halka kömür dağıtılmasına, özellikle CHP gibi sol bir partinin karşı çıkmasını anlayamıyorum. Bir de denilmiyor mu "Balık vereceğine, balık tutmayı öğret" Zaten, balık tutmayı öğrenme fırsatı ya da imkânı olmayanlara, muhtardan aldığı fukaralık belgesi karşılığında kömür veriliyor.
Meselâ kadının kocası hapiste, ya da ölmüş, çok sayıda çocukla kalmış. Çocukların kimisi hasta, bakıma muhtaç veyahut kadın yaşlı; felçli. O kadar çok örnek var ki! Öyle büyük dramlar yaşanıyor ki! Nasıl balık tutmayı öğreteceksiniz?
Bir başka gerekçe de şu: "Bizim paralarımızı kullanarak bu yardımı yapıyorsunuz."
Zaten, siyasi iktidarın her türlü tasarrufunda kaynak, büyük ölçüde, mükelleflerin ödediği vergilerdir. GAP da bizim paramızla yapılıyor. Bütün bakanlıkların giderlerini, hatta bakanların makam arabalarını da bizler karşılıyoruz. Neticede, kömür dağıtımında, bir maddi imkan transferi söz konusu. Siyasi iktidarın tercihi, bütçeden doğalgazı sübvanse etmek ve bedava kömür dağıtmamak da olabilirdi. Bu da bir seçenek. Ama, iktidar, doğalgaz kullananlara değil, iyice sıfırı tüketmişlere yardım elini uzatmayı tercih ediyor. Münferit bazı vakalarda, kömür yanlış kişilerin eline geçmiş olabilir. Ama genelde, gerçekten muhtaç olanlara yapılıyor erzak ve kömür yardımı.
Bir ümidim var: Belki Baykal, başörtüsü ve çarşafın erdemini keşfettiği gibi, gün gelir, CHP'li belediyelerin de, ihtiyacı olanlara kömür ve erzak dağıtmasını savunabilir.