kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

CHP'li Atilla Kart yanılıyor

CHP milletvekili Atilla Kart, üzüm yemeğe değil, bağcı dövmeye kararlı.
Başbakanlık Müsteşarı'ndan ve Telekom'dan, doğruları sorup öğreniyoruz, bunu yazıyoruz, o hâlâ internet dedikodularından da beslenerek, gerçek dışı iddialarını sürdürüyor. Atilla Kart, "Müsteşarlık görevinin henüz bir yılını dolduran Efkan Ala'nın, Brüksel Büyükelçiliği'ne atanacağını" ileri sürerken de, bir internet sitesinin söylentisine dayanıyor. Nitekim İçişleri Bakanlığı bu atamaları da yalanladı.
Atilla Kart, 12 Mayıs 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde yayınlanan bir cetveli bana gönderdi. Burada, gerçekten de Efkan Ala'nın temsil ettiği kurum olarak Oger Telekomünikasyon AŞ gösterilmiş. Ama, CHP'nin iddiaları üzerine Türk Telekom 9 Kasım 2008'de şu açıklamayı yaptı:
"Şirketimizin ana sözleşmesi gereği, 3 Denetim Kurulu üyesinden biri, TC Hazine Müsteşarlığı, 2'si de Oger Telekomünikasyon AŞ'nin belirlediği adaylar arasından seçilmektedir. Ancak hissedarlar arası varılan mutabakat sebebiyle, Oger Telekomünikasyon AŞ, kendisine ait olan Denetim Kurulu üyesi atama hakkının, TC Hazine Müsteşarlığı tarafından kullanılmasını belli bir süre için kabul etmiştir. Bu nedenle, Denetim Kurulu üyelerinin tümü, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen adaylar arasından seçilmiş ve Hazine Müsteşarlığı'nca atanmıştır. Bu çerçevede, Türk Telekom Denetim Kurulu üyesi Efkan Ala, görevini Hazine Müsteşarlığı'nı temsilen sürdürmektedir."
Ayrıca, 20 Kasım 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde yayınlanan Telekom'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı tutanağında da, Efkan Ala'nın, C grubu hisseyi temsil ettiği belirtiliyor. A grubu hissedar Oger Telekomünikasyon, B ve C grubu hissedar ise Başbakanlık/Hazine Müsteşarlığı. Gene aynı tutanakta, A grubu hissedar Oger Telekomünikasyon AŞ'nin kendisine ait olan 2 Denetim Kurulu üyesini aday gösterme hakkını, bir süre için Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na devrettiği hususu da yer alıyor.
Atilla Kart, biraz mantığını kullansa, Başbakanlık Müsteşarı'nın zaten Oger'i temsil etmeyi kabul etmeyeceğini kavrar. Belli ki, bu işte bir yanlışlık var. Çünkü, böyle bir temsil gizli kalmaz. Kararlar, Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanıyor. Maddi bir hataya dayanarak, yolsuzluk üretmek yerine, inandırıcı iddiaların peşine takılsa, Kart görevini daha başarılı bir şekilde ifa etmiş olur.