kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti'den istifa

Giriş Saati : 01.12.2008 09:32
Güncelleme : 01.12.2008 18:30
Yeni Haber
Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Durak, istifa için birçok nedeni bulunduğunu, ancak en önemli nedeni kendisinin test edilmesine bağladı.

Durak, "Benim gibi şehirde tanınan, parti liderleri ve yöneticilerinin yakından tanıdığı bir belediye başkanını test etmek için daha dün seçilen ilçe ve il yöneticilerinin oylarına başvurmak, temayül yoklaması yaparak teste tabi tutmak benim için değil de Adana halkına karşı nazik bir hareket değildi. Bu nedenden dolayı istifa ettim." dedi.

Kendisinin Adanalılara danışmadan hiçbir karar vermediğini dile getiren Durak, delege oyuyla bir yere seçilmediğini, ne delegelere ne de parti yöneticilerine yaslanarak siyaset yapılmasından yana olmadığını vurguladı. Odasında 'Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım' diye bir yazı bulunduğunu hatırlatan Durak, "Siyasetçilerle belediyeciler arasındaki problemin bir göstergesidir. Eğer belediyeye siyasi ayrımcılık sokulmazsa halk sizden taraf olur. Halk, arasında elçi istemiyor. Politikacı istemiyor. Halk hizmet istiyor" ifadelerini kullandı.

Başka bir partiden aday olup olmayacağı yönündeki sorulara ise Aytaç Durak, cevap vermek istemediğini aktardı. Kendisinin 210 bin mektup aldığını anlatan Aytaç Durak, "Odamda 210 bin mektup var. Ben o mesajlara göre karar aldım. Talimatı halktan aldım. Adanalılar ne derse o olmuştur. Halkımızın dediği doğrultuda hareket edeceğim." şeklinde konuştu.

Parti kurallarına şimdiye kadar çok saygılı davrandığını hatırlatan Durak, "İl kademesiyle son derece iyiyiz. Demek ki bazı kararlar rahatsız ediyor. Halkın büyük desteğini alıyor olmamdan dolayı liderlerin daha memnun olması gerekir." dedi.

CİHAN