kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tanrıverdi: Yüzde 60'lık oyla Türkiye'nin partisi olacağız

AA
Giriş Saati : 28.11.2008 14:45
Güncelleme : 28.11.2008 18:01
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde en az yüzde 60'lık oyla yine Türkiye'nin partisi olacaklarını söyledi.

Tanrıverdi, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde Lületaşı Müzesi'nin açılışında, AK Parti'li belediyelerin sadece yerel yönetimlerde yapılması gereken temel hizmetleri değil kentin değerlerine sahip çıkan projeleri de uyguladıklarını belirtti.

Belediyelerin elbette su, kanalizasyon ve yol gibi önemli hizmetleri yapacaklarını ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Eskişehir'de Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin, kente kimlik kazandıran hizmetleri oldu. Yapılan hizmeti kimin yaptığını Eskişehirliler bilmektedir. Eskişehirliler bu hizmetleri görmezden gelmeyeceklerdir. 29 Mart 2009 yerel seçimleri var. Elbette vatandaşlar takdirlerini ifade edecekler. (Durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam) diyecekler. Hem de bu sefer Büyükşehir Belediye Başkanlığını da AK Parti'ye teslim edecekler. Böylece, daha güzel ve yaygın hizmetlere sahip olacaklar.''

Eskişehir'in bugün itibariyle Büyükşehir Belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadığını öne süren Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Büyükşehir Belediyesini kazanırsak bir veya iki yıl içinde Eskişehir'i tanıyamazsınız. 29 Mart 2009 seçimleri önemli bir seçim. Türkiye ve dünya dikkatli takip ediyor. Bu seçim için değil gelecek nesiller için hazırlık yaptık. Seçim için bir kaygımız yok. 2002, 2004 ve 2007 seçimlerinde halk çalışmalarımızı takdir etti. İnanıyorum ki yerel seçimlerde daha yüksek oranda takdir edecek. Yerel seçimlerde en az yüzde 60'lık oyla Eskişehir Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kazanacağız.''
AK Parti'nin yerel yönetim hizmetlerinde marka parti olduğunu anlatan Tanrıverdi, yerel yönetimlerde reform yaparken belediye ve bölge ayrımı yapmadıklarını söyledi.Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Bizim için Eskişehir neyse Diyarbakır aynıdır. İstanbul neyse Kars aynıdır. Bölgeler ve insanlar arasında ayrım yoktur. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Farklılıklarımızı kültür zenginliği olarak görürüz. Bu düşünce AK Parti'yi Türkiye'nin partisi yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde en az yüzde 60'lık oyla yine Türkiye'nin partisi olacağız.''

''NEREDE BU DEVLET İSYANLARI YOK''


AK Partililerin hayallerini, boş vaatleri ve rüyalarını değil, yapılan hizmetleri anlattıklarını ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:
''Hiçbir zaman (şunu yapacağız bunu yapacağız) diye ömrümüzü geçirmedik. Başbakan Erdoğan temel atma törenlerine değil açılış törenlerine gidiyor. Yaptıklarımız karşısında gözleri kamaşan yöneticiler var. Onlar çatlasa da patlasa da biz hizmete devam edeceğiz. Millete sırtımızı dönmedik. Millet de bize sırtını dönmedi. Milletle sadece siyasi olarak kucaklaşmadık. Devlet ile milletin kaynaşmasını sağladık. Artık (nerede bu devlet isyanları) yok. (Allah devlete, millete zeval vermesin) sözleri unutulmuştu. AK Parti iktidarıyla (Allah devlete millete zeval vermesin) sözlerini tekrar duyuyoruz. Özellikle AK Parti'li belediyelerin olduğu yerlerde aç, açık kimse kalmadı''

Çoğu sosyal demokrat ve halkçı geçinenlerin, yıllardır bunun edebiyatını yapanların, halkın ihtiyaçlarına duyarsız kaldıkları için vatandaşın sıkıntı çektiğini öne süren Tanrıverdi, ''Ama biz insani sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Sosyal demokratlar bunu anlayamaz. Sosyal demokrat ve halkçı geçinenler hala İzmir'de halka arsenikli su içirir. Başka bir şey yapmazlar. (Halkçıyız) derler ama halkın yanına uğramazlar, onların elini tutmaktan çekinirler''dedi.

'ADAYLARIN İSMİ YERİNE YERİNE VASIFLARINI ORTAYA KOYUYORUZ''

AK Parti'nin 10 Kasımda aday belirleme sürecini başlattığını anlatan Tanrıverdi, ''Adayların ismi yerine yerine vasıflarını ortaya koyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı ehliyet ve liyakat sahibi olacaktır. Kendini değil, kentini düşünen belediye başkanı olacaktır. Kendiyle, kentiyle, tarihiyle, kimliğiyle ve kültürüyle barışık birisi olacaktır. Eskişehir'de her kesimin görüşlerinin alındığı bir tespit çalışması sonunda isim açıklanacak. Anket çalışması, temayül yoklaması yapıyoruz. Ayrıca telefon anketi yapıyoruz. Eskişehirlilerin istediği adayı bulacağız''diye konuştu.
Konuşmanın ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tanrıverdi'ye lületaşından yapılmış satranç takımı hediye etti.
Tanrıverdi, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve AK Parti İl Başkanı Murat Canözer, daha sonra Lületaşı Müzesini açtı.
Kurşunlu Külliyesi'nde çilehane olarak adlandırılan bölümün restore edilen kısmında açılan müzede pipo, takı ve biblolardan oluşan 300 eser yer alıyor. Yaklaşık 20 ustanın özel eserlerinin sergilendiğin müzede çeşitli yarışmalarda dereceye giren eserler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yunusemre Kültür Merkezi'nin 4. katında bulunan Lületaşı Müzesi'ndeki eserler de yeni açılan müzeye taşındı.