kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AYKUT’A PLAKET İlk kadın bakan Türkan Akyol olduğu halde, kongrede ilk kadın bakan olarak İmret Aykut’a plaket verildi.

Erdoğan: Bazılarına teşekkür edeceğiz

ANKARA
28.11.2008
Erdoğan, kimi AKP'li belediye başkanlarıyla yola devam edilmeyeceği mesajını verirken, TOKİ Başkanı Bayraktar'ın aday olmadığını açıkladı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde AKP'li belediye başkanlarının bazılarının aday gösterilmeyeceği mesajını verdi. Erdoğan, bazı başkanlarla yola devam edileceğini, bazılarına ise "Teşekkür ederiz" diyeceklerini ve temayül yoklamasıyla belirlenecek yeni isimlerin aday olacağını söyledi. "Kimse, bu makamlara geldiği zaman ilanihaye burada kalacak değil" diyen Erdoğan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığına ilişkin spekülasyonlara da şöyle nokta koydu: "Böyle bir şey söz konusu değil."

BAYRAKTAR ADAY DEĞİL
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Uluslararası İş'te Kadın Kongresi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bayraktar'ın görevinin başında olduğunu belirterek "Aday olmak isteyenler 1 Aralık'ta istifalarını verirler. Aday adayı olmak hiçbir zaman aday olma garantisi anlamına gelmez. Eğer birilerine söz verme yöntemi seçilirse bu da bir defa olayın demokratik olarak bir yarışı sürdürmeye engel olması gibi, parti içi ihtilafları da artırır'' dedi. Belediye başkanlıkları için temayül yoklamaları yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Önümüzdeki hafta temayül yoklamalarını büyük şehirlerde başlatacağız. Bu temayül yoklamalarından sonra şu anda bizde olan belediyelerimizde yola devam edeceğimiz arkadaşlarımıza, 'Sen artık adayımızsın, çalışmalarını aynı kararlılıkla devam ettir', ama bu dönemde adayımız olamayacaksa bu arkadaşımıza da 'Artık sen seçime kadar çalışmaları sürdüreceksin ama seçimlerden sonra artık yeni bir isim, temayülden kim çıkıyorsa onunla bu yola devam edeceğiz. Sana da çok çok teşekkür ediyoruz' diyeceğiz."

AKREDİTASYON YASAĞI
AK Parti'nin düzenlediği toplantıyı izlemeye gelen Milliyet muhabiri Abdullah Karakuş ile Vatan gazetesi muhabiri Veli Toprak, Başbakan Erdoğan'ın sözcüsü Akif Beki'nin talimatıyla salona alınmadı. Karakuş ve Toprak, Başbakanlığa yaptıkları başvuruda akreditasyon alamamışlardı. Erdoğan bir gazetecinin, "Yıllardır sizi takip eden muhabirlerin Başbakanlığa akreditasyonları iptal edildi. Bu konudaki görüşünüz nedir'' sorusunu üzerine uygulamayı savundu. Erdoğan, "Muhabirler yalan yanlış haber yapıyorsa akreditasyonları iptal edilebilir. O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin. Yalan yanlış haber yapanlarla biz yola devam etmeyiz'' yanıtı verdi.
Haberin fotoğrafları