kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: İnandığım her şeyi korkmadan yaparım

AA
Giriş Saati : 28.11.2008 16:12
Güncelleme : 28.11.2008 18:05
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiçbir şeyden korkmaz'' dedi.

Gül, 2 günlük çalışma ziyareti için Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.

Ziyareti sırasında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile üçlü bir toplantı yapacaklarını belirten Gül, Türkmenistan ile ilişkilerin son dönemde ivme kazanması ve kuvvetlenmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gül, Türkmenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin de kardeş ülkelere yakışır şekilde gelişmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu buluşmanın, dünyada ve bölgemizde önemli gelişmelerin yaşandığı şu dönemde 3 kardeş ülke arasındaki ilişkilerin ileriye taşınması, iş birliğinin her alanda güçlendirilmesi, ülkelerimizin ortak ilgi alanlarına giren konularda görüş alışverişinde bulunma açısından önemli bir diyalog zemini oluşturacağına inanıyorum'' dedi.

Bölge ülkeleri arasında kesintisiz diyalog zemini ve sağlıklı iletişim kararları temelinde güçlendirilen ilişkilerin bölgesel projelerin hayata geçirilmesine fırsat verdiğini anlatan Gül, Türkmenistan'ın turizm bölgesi Avaza'da yatırım için Türkiye'nin tecrübelerini paylaşacağını kaydetti.

Türkiye'den gidecek sanatçıların ziyareti sırasında Türkmenistanlı ve Azeri meslektaşlarıyla ortak bir gösteri yapacağını belirten Gül, bu tür kültürel faaliyetlerin karşılıklı bağları kuvvetlendirdiğini ve ülkeleri birbirine yaklaştırdığını söyledi.

HİNDİSTAN'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Konuşmasında Hindistan'ın Mumbai kentindeki terör saldırılarına da değinen Gül, şöyle konuştu:

''Terör saldırıları, terörün ulaştığı korkunç hedefi göstermektedir. Kendisi de terör tehdidiyle karşı karşıya bulunan Türkiye, Hindistan'ın maruz kaldığı bu saldırıları büyük üzüntüyle karşılamış ve şiddetle kınamıştır.
Türkiye terör belasına karşı Hindistan ve Hint halkıyla dayanışma içinde olup, acı ve infiallerini paylaşmaktadır. Hindistan ve bölgenin istikrarına kast eden bu menfur terör saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm Hint halkına başsağlığı diliyorum. Aşırı akımlardan beslenen terör örgütleri, menfur saldırılar için her türlü yola başvurabilmektedirler.

Terörizm konusunda uluslararası toplum birlikte hareket etmek mecburiyetindedir. Terör Asya, Avrupa, Amerika ayrımı yapmamakta, her ülkeyi hiç umulmadık bir anda vurabilmektedir ve acısını da herkes çekmektedir. Bunun için terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğine Türkiye büyük önem vermektedir. Dünyada ciddi bir işbirliği daha ileri düzeye taşınmalıdır.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, Diyarbakır'a bir gezi planlayıp planlamadığını soran ve Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Şen'i kabulünde kendisine atfen yayımlanan sözleri hatırlatan bir gazeteciye, ''fırsat buldukça ülkenin her bölgesini ziyaret ettiği'' karşılığını verdi. Gül, şu anda planlanmış bir ziyareti olmadığını, gerekirse yapabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'den gelen bir heyeti de kabul ettiğini anımsatan Gül, gazeteye yansıdığı şekilde bir konuşması olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiç bir şeyden korkmaz. Yeter ki faydalı olduğuna, doğru olduğuna inanayım bir şeyin. Onun yolu yöntemi neyse, o çerçeveler içinde ne gerekiyorsa onu yaparım. Gazetede çıkan haber doğru değildir'' diye konuştu.

Gül, CHP'ye çarşaflı üye katılımıyla ilgili soruya, ''Onu bana sormayın, başkalarına sorun'' yanıtını verdi.