kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hastanelerde haftalık mesai saatinin düşürülmesi için düğmeye basıldı

Giriş Saati : 28.11.2008 14:37
Güncelleme : 28.11.2008 18:30
Yeni Haber
Hastanelerde haftalık mesai saatlerinin düşürülmesi ile sözleşmeli personele eş durumundan tayin, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlamasına ilişkin çalışmalar başladı.

Devlet Bakanlığı mutabakat sağlanan konularla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na yazı yazarken, yetkili sendika olan Türk Sağlık-Sen ise toplu görüşmelerde mutabakata varılan konuların hayata geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek çözüm isteyecek.

Toplu görüşmelerde üzerinde mutabakata varılan hastanelerde mesai saatlerinin düşürülmesi ile 4/B'li ve 4924'lü sözleşmeli personele eş durumundan tayin, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlaması ile ilgili düğmeye basıldı. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu Sağlık Bakanlığı'na yazı yazarak mutabakatta yer alan 4/B'li sözleşmeli personele eş durumundan tayin, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlaması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü, sağlık kurumlarında haftalık mesai saatlerinin düşürülmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın kanun çalışmasının desteklendiği bilgisini verdi. Ayrıca 4924'lü personele eş durumundan tayin ve askerlik dönüşü işe başlama hakkının verilesi ile ilgili olarak da konuların bakanlıkça değerlendirilmesini istedi.

Yetkili sendika olarak toplu görüşmelere katılan Türk Sağlık-Sen ise, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme yaparak toplu görüşmelerde mutabakata varılan konular olan 4/B'li personele eş durumundan tayin, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama ile ilgili çalışmaların Devlet Bakanlığı ile koordineli yürütülerek kazanımların yürürlüğe girmesi konusunda gayret gösterilmesini isteyecek. Sendika, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapacağı görüşmelerde toplu görüşmelerde ilgili kurumlara iletilecek taleplerden birisinin de sağlık kurumlarındaki çalışma saatlerinin haftalık 45 saatten 40 saate düşürülmesi olduğunu belirterek bu konuda gerekli düzenlemenin yapılmasını talep edecek.

(ANKA)