kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Dernekler ne işe yarar?..

Olay bizim gazetenin önünde.. Uyuşturucu bağımlısı ve devlet kontrolünde olması gereken bir vatandaş üstelik elinde silahla ortaya çıkıp rastgele ateş ediyor ve üç kişiyi yaralıyor.
Haber gazetelerde minnacık çıktı ve unutuldu.. Oysa arkasında ne dramlar var, gazeteciliğe biraz meraklı olsak.. Ajanslardan gelen haberleri yeniden yazıp altına imza atmak yerine, "Olay"ın peşine özel muhabirlerle düşsek, ne manşetler çıkar?..
Bağımlı kim?. Niye serbest.. Silahı nerden buluyor?. Bu kentte yaşayan herkes bu kadar kolay vurulabilir, ölebilir mi?.. Bedava mı yaşıyoruz?.
Bu bağımlı ve silahlı, aslında kendisi en zavallı vatandaşın hukuki durumu ne?. Mahkûm mu olacak, yoksa yeni insanları bu defa vurup öldürmesi için serbest mi kalacak?. Bu soruların yanıtları gazetecilik olmaz mı?. Gündem yaratmaz mı, tartışılmaz mı?.
Eskiden dünya kurdu gazeteciler İstihbarat Şefleri olurlardı. Bunları düşünür, muhabiri çağırır, anlatır, göreve gönderirdi. Şimdi var mı İstihbarat Şefleri gazetelerde.. İstihbarat var mı ki, şefleri olsun..
Bu bağımlının vurduğu üç adamdan biri bir taksi şoförü Erdoğan Çakır.
Pazartesi Sabah'ın beşinci sayfasında minnacık bir haber.. Aslında manşet olacak bir insanlık öyküsü, ama hani nerde?.
Erdoğan Çakır büyük olasılıkla felçli kalacakmış. Kurşun omuriliğine gelmiş çünkü..
Karısı İlkay diyor ki, "Hastane bizden günde 70 lira istiyor, nasıl ödeyeceğiz?.."
Nasıl ödeyecek ki.. Evde çalışıp para getiren tek kişi kocası.. O da hastanede.. Taksiyi kim kullanacak?.. Zaten taksi de onların değildir büyük olasılıkla.. Üç otuz paraya patrona çalışıyordur, muhtemelen patron başkasını oturtmuştur bile..
Facia bu kadar değil. Türk filmleri, Kerime Nadir romanları gibi.. Fulya'daki evlerini de, tam ayni günde belediye gelip yıkmıyor mu üstüne üstlük.. Bir de sokakta kalmıyorlar mı?..
Evsizlik, babasızlık ve parasızlık ayni günde.. Üç de çocuk var iyi mi?. Bu çocukların yemeği.. Okulu..
İyi bir polis adliye muhabiri, roman çıkarır buradan..
Hani nerde?..
"Hani" diyeceğim bir kurum daha var. Umum Şöförler ve Taksiciler Derneği midir, ne karın ağrısıdır, uzun bir adı, müthiş de maddi gücü var..
Böyle bir zamanda ortaya çıkmaz ve üyesine sahiplenmezse, ne işe yarar bu dernek?. Varlığının sebebi nedir?. Dernek ağaları yaratmak için mi varlar, sadece?..