kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Malatya katliamı davası devam ediyor

Giriş Saati : 21.11.2008 12:25
Güncelleme : 21.11.2008 22:21
Yeni Haber
Malatya'daki Zirve Yayınevinde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın sanıklarından Emre Günaydın, mahkeme başkanı Eray Gürtekin'in ''Senin bir af beklentin mi var'' sorusuna, ''Bir af beklentim yok. Haberlerden duyduğum bir af söylentisi var'' yanıtını verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın son oturumunda olay yeri yer gösterme görüntüleri izletildi.

Sanıklardan Emre Günaydın, görüntülerin izlendiği sırada söz alarak, yer gösterme sırasında hastaneden yeni çıktığı için bazı şeyleri tam hatırlamadığını, bu nedenle görüntülerin dikkate alınmamasını talep ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Ömer Tetik'in, 14 Kasım 2008 tarihinde cezaevinde alınan ek ifadesinde tanık Varol Bülent Aral tarafından devlet desteği sağlanacağı için işe giriştiğini söylediği hatırlatılan Emre Günaydın, ''Daha öncesinde hatırlamıyordum. Ama bana devlet desteği sağlayacağını söylemişti'' dedi.

Duruşma salonunda olay yeri görüntülerinin izlendiği sırada güldükleri görülen sanıkların bu davranışları tutanağa geçirilirken, Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, Emre Günaydın'a, ''Senin bir af beklentin mi var'' diye sordu.

Emre Günaydın da ''Hayır bir af beklentim yok. Haberlerden duyduğum bir af söylentisi var. Söylenti olduğunda af oluyor'' yanıtını verdi.
Bu arada, mahkeme heyeti, diğer sanıklara Emre Günaydın'ın ek ifadesinde ''olay günü yayınevinde birkaç çek yaprağı bulduğunu, bunların birinin 480 bin dolar veya YTL'lik olduğunu'' söylediğini hatırlatarak, kendilerinin de bu çekleri görüp görmedikleri sordu.
Sanıklar, böyle bir çek görmediklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine Malatya Yayınevi Cinayeti Davası ve ''Ergenekon'' Davası arasında bir bağlantı olup olmadığının sorulmasına karar verdi.Duruşma 16 Ocak 2009 tarihine ertelendi.

''SANIKLARIN SERBEST KALACAKLARI BEKLENTİLERİ VAR''

Müdahil avukatlardan Ali Koç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Emre Günaydın'ın verdiği ara ifadeyi hatırlatarak, ''Bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenen Varol Bülent Aral hakkında şüpheli olarak soruşturma başlatılacağı inancındayız. Başından beri bu olayın sorumlusunun olayı gerçekleştiren 5 ya da 7 kişinin olmadığını söylüyorduk. Amaç arka planda olan kişilerin de tespiti ve ortaya çıkarılmasıdır. Sanıkların serbest kalacaklarmış beklentisinde oldukları gibi bir havaları var. Bunun nedeni de bahsedilen devlet desteği sözü olabilir'' dedi.