kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'da evlenme teklifi

Giriş Saati : 21.11.2008 11:21
Güncelleme : 21.11.2008 22:21
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında dün başladığı savunmasını tamamlayan tutuklu sanık ve ''Açık İstihbarat'' adlı internet sitesinin sahibi Halil Behiç Gürcihan, duruşma salonundaki nişanlısına evlenme teklifinde bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada dün başladığı savunmasına devam eden Gürcihan, tahliye edildikten sonra hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın cezaevindeki yatağında kendisinin yattığını, ölümün ardından 2 müfettişin koğuşu ziyaret ettiğini söyledi.

Gürcihan, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz'ün Tekirdağ ve Kandıra cezaevlerinde çete suçundan yatan hükümlülerle görüşme yapıp yapmadığının ve bu kişilere ''Ergenekon Terör Örgütü'' adına eylemleri üstlenmeleri yönünde teklif götürüp götürmediğinin mahkemece araştırılmasını istedi.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek'in, ''Ergenekon soruşturmasında, tutuklu olan paşalar aleyhine ifade vermesi için savcının kendisine psikolojik baskı yaptığını açıkça beyan ettiğini'' ileri süren Gürcihan, mahkemenin Sarızeybek'i ''tanık'' olarak çağırmasını talep etti.

''Savcı Öz, Okkır'ın hayatını, yasa dışı delil üretmek adına pazarlık konusu yaparak, ağır bir ihmalle ölümüne sebebiyet vermiştir'' iddiasını dile getiren Gürcihan, bu gerekçelerle savcı Öz hakkında, ''ihmali davranışla kasten adam öldürme ve kanuna aykırı yarar vaat ederek ifade alma ve sorguda yasak usulleri tanımlayan CMK'nın 148'inci maddesine muhalefet etmek''ten suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

EVLENME TEKLİFİ

Gürcihan, savunmasının ardından kendi ailesiyle ilgili bazı açıklamalarda da bulunarak, bir yıl önce ilk gözaltına alındığında tanıştığı Fatma Sibel Yüksek ile nişanlandığını söyledi. Nişanlandığı hafta yeniden gözaltına alındığını belirten Gürcihan, tahliyesini isteyerek, esprili bir şekilde ''Nişanlımla Çamlıca'da o ağacın altında beklemeyi umut ederken, cezaevinde görüştük'' dedi.

18 yaşında bir oğlu olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade eden Gürcihan, ''Eğer tahliye olursam, Ergenekon'un 55'inci dalgasında tekrar gözaltına alınırsam, 18 yaşında bir oğlum ya da bir kızım olabilir'' diye konuştu.

Duruşma salonunda nişanlısı Yüksek'e evlenme teklifinde bulunan Gürcihan, mahkeme heyetine yönelik olarak, ''Beni haftalardır salondaki ekrandan, tepeden izleyen nişanlım eğer kabul ederse evlenecek olmam, sizi bağlayan hukuki ve ciddi gerekçe değildir. Zaten hukuki ve ciddi gerekçelerle tutuklanmadım'' görüşünü dile getirdi.

Duruşma Gürcihan'ın avukatı Ercan Birol'un beyanlarıyla sürüyor.
Bu arada, duruşma salonunda bulunan Gürcihan'ın nişanlısı Fatma Sibel Yüksek, gazeteciler ile yaptığı sohbette, evlenme teklifine çok şaşırdığını ve salondan ayrılmayı bile düşündüğünü bildirdi.

AA