kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Babası için saf tuttu

Giriş Saati : 20.11.2008 14:29
Güncelleme : 20.11.2008 22:05
Yeni Haber
MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan, Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Siyasi parti liderlerinin de son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Aktan için TBMM'de tören düzenlendi. Aktan, Kocatepe Camii'nden sonsuzluğa uğurlandı.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Aktan'ın eşi Ülkü Aktan'ı 9. Cumhurbaşkanı Demirel; kızı Nazan'ı Meclis Başkanvekili Meral Akşener teselli etti. Cenaze, siyasetin kavgalılarını da bir araya getirdi. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli cenaze için bir araya gelip el sıkıştı. Aktan'ın kızı Nazan da kardeşi Uygar'la birlikte, ön safta Gül ve Erdoğan'la birlikte babası için saf tutup namaz kıldı.

Törene, Gündüz Aktan'ın eşi Ülkü, Nazan ve Uygar Aktan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, çok sayıda milletvekili ve Dışişleri Bakanlığı mensupları katıldı.

Kocatepe Camii'nde kılınan namazda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aynı sırada saf tuttular.

ERDOĞAN, GÜL'ÜN MAKAM ARABASINA BİNDİ

Törene katılanlar Aktan'ın ailesine başsağlığı diledikten sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Gül, Gündüz Aktan çocukları Nazan ve Uygar Aktan'ın arasında saf tuttu. MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Başbakan Erdoğan'ın da tören de sohbet ettikleri gözlendi.

Cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam arabasına binerek camiden ayrıldı. Gül ve Erdoğan haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Çankaya Köşkü'ne geçtiler.

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'nın cenazesi, daha sonra İstanbul'a götürülmek üzere yol çıkarıldı.

AJANSLAR