kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Gül, ilk kez Malatya’daki 2’inci Ordu Komutanlığı İstihkam Alayı’nda sancak tevcih törenine katılarak, sancağı alay komutanına teslim etti.

Terörle mücadelede yeni boyut ortaya çıkacaktır

ENİS YILDIRIM MALATYA
20.11.2008
Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede "K. Irak bölgesel yönetimi üzerine düşeni yapma zorunluluğu hissediyor" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelede yeni bir boyutun ortaya çıkacağına inandığını belirtirken, "Irak'taki bölgesel yönetim de terörle mücadele konusunda üstüne düşenleri yapma zorunluluğunu hissetmeye başlamıştır" dedi. Gül, dün Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı İstihkam Alay'ında ilk kez sancak tevcih törenine katıldı. Gül sancağı Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Oğuz'a teslim etti. Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü de ziyaret eden, ardından da iş adamlarıyla öğle yemeği yiyen Cumhurbaşkanı daha sonra İnönü Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile görüştü. Ziyareti sırasında Ağrı'da dün meydana gelen çatışmanın hatırlatılması üzerine Gül, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Terörle mücadelede 'Irak ile çok önemli noktalara gelindiğini' belirten Gül şöyle konuştu: "İçişleri Bakanı, Irak Özel Temsilcimiz bunlarla ilgili zaten Bağdat'ta idiler. Bu işbirliğinin giderek çok daha güçlü hale geleceğine inanıyorum. Aynı şekilde Irak'ın kuzeyinde bildiğiniz gibi yerel, ayrı bir yönetim vardır. O bölgesel yönetim de terörle mücadele konusunda üstüne düşenleri yapma zorunluluğunu hissetmeye başlamıştır."

RESMEN İŞGAL BİTİYOR
Bölgesel yönetimin Türkiye ile Irak arasındaki işbirliğinin çok daha gelişmesine terör örgütünün mani olduğunu görmeye başladığını söyleyen Gül, "Önümüzdeki dönemde terörle mücadelede yeni bir boyutun ortaya çıkacağına inanıyorum'' dedi. Gül, ABD'nin Irak'tan çekilmesinin beklenen bir sonuç olduğunu belirterek, Irak'ın "resmen işgalinin sona ermekte olduğunu'' söyledi. Bu süreçten sonra Türkiye'nin Irak'la ilişkilerinin terörle mücadele, ekonomi ve enerji başta olmak üzere her alanda gelişeceğini vurgulayan Gül, terör örgütünün bunlara engel olmak için son dönemde hareketlenmeye başladığını söyledi.