kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Burnu kanayınca hastalıkları başladı

ANKARA
20.11.2008
Emekli büyükelçi, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın 2007'de kürsüde burnu kanayınca sağlık sorunları başladı. Aktan'ın oğlu "Doktorlar elinden geleni yaptı. Ancak teşhiste geç kalındı" dedi..
Emekli büyükelçi, diplomasi ve siyaset dünyasının sevilen isimlerinden, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Aktan için bugün saat 10.00'da Dışişleri Bakanlığı önünde, 11.00'de ise TBMM'de resmi tören düzenlenecek. Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındıktan sonra, Aktan'ın naaşı saat 14.00'te uçakla İstanbul'a gönderilecek. Aktan'ın cenazesi, Büyükada'da son yolculuğuna uğurlanacak. 22 Temmuz seçimlerinde MHP İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Aktan'ın 6 Kasım 2007'de TBMM kürsüsünde konuşurken, aniden burnu kanamıştı. Daha sonra durumunun iyi olduğu açıklanan Aktan, önce Türkiye'de ardından ABD'de tedavi gördü. Son olarak Akay Hastanesi'nde tedavisi sürdürülen Aktan'a yakın zamanda anjiyo yapılmıştı. Kalbinde sorunlar yaşayan Aktan önceki gece hayata gözlerini yumdu.

HASTALIĞI AĞIRLAŞTI
Aktan'ın bir süredir ağır seyreden hastalığı nedeniyle eşi Ülkü Aktan ve kızı yanından ayrılmıyordu. Milletvekilleri ve partililere ise Aktan'ın daha fazla üzülmemesi için ziyaretçi sınırlaması getirilmişti. Vefat haberinin duyulmasının ardından partililer ve Genel Başkan Devlet Bahçeli hastaneye koştu. Aktan'ın oğlu Uygar Aktan, MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural ve Başhekim Operatör Dr. Adnan Bulut ile birlikte bir açıklama yaparak, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Uygar Aktan, kendilerini acı günlerinde yalnız bırakmayanlara teşekkür ederken, şunları söyledi:

'TEŞHİS GEÇ KALDI'
"Ben ve Aktan ailesi babamızı yitirdik. Büyük bir acı ve kayıptır. Türk milleti de çok değerli ve kendisine adanmış bir evladını yitirmiştir. Bütün ömrünü Atatürk Cumhuriyeti'ne adamış, bunun savunuculuğunu yeri geldiği zaman tek başına sonuna kadar sürdürmüş büyük bir devlet adamını kaybettiği için bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum. MHP camiasına da bizi sonuna kadar yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı ifade etmek istiyorum." Uygar Aktan, teşhisin konulmasında da bir gecikme olduğunu belirtirken, doktorların elinden geleni yaptığını ifade ederek, "Yapılabilecek her şey yapıldı. Takdiri ilahi, buraya kadarmış" dedi. Başhekim Bulut ise Aktan'ın ABD'de bulunduğu sırada 5 ay kadar önce böbrek tümörü tanısı aldığını bildirdi. Aktan'ın daha sonra Türkiye'ye dönerek tedavisine başlandığını anlatan Bulut, son 16 gündür tedavisinin Akay Hastanesi'nde devam ettiğini söyledi. Bulut, Aktan'ın kalp ve karaciğer yetmezliği nedeniyle sabaha karşı saat 02.10'da vefat ettiğini bildirdi.
Haberin fotoğrafları