kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncay Güney'in kimlikleri MİT'ten sorulacak

ANKA
Giriş Saati : 20.11.2008 19:18
Güncelleme : 20.11.2008 19:30
Yeni Haber
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon Davası'na ilişkin Halil Behiç Gürcihan'ın savunması sonrası ara kararını açıkladı. Mahkeme heyetince Ergenekon iddianamesinde adı sık sık geçen Tuncay Güney'in mülakat şeklindeki anlatımlarının ilgili mercilerden istenmesine karar verildi.

Tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru'nun 30 Nisan 2001 ve 1 Mayıs 2001 tarihlerinde yazdığı köşe yazılarında "Ergenekon yeniden yapılanma belgesi"nin istenmesini talep etti. Perinçek aynı zamanda Sabah Gazetesi yazarlarından Aslı Aydın Taçbaş'ın sabah gazetesindeki köşe yazısı ve ayrıca 21 Mayıs 2001 tarihli Aksiyon Dergisi'nde yer alan Ergenekon lobi belgesi'nin istenmesine de karar verdi.

Mahkeme heyetinin ara kararında; şöyle denildi:

"Gizli tanık 9'un tüm beyanlarının eksiksiz olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesine, yazılacak yazının gizli kuralının mahkeme tarafından dercine, MİT Müsteşarlığı'na yazı yazılarak Tuncay Güney ve Tuncay Güney İpek adlı kişilerin aynı kişiler olup olmadığın tespitin, Müsteşarlık tarafından Başbakanlık ve Genelkurmay'a gönderilen çizelge ve sair belgelerin düzenlenmesinde bu kişinin herhangi bir katkısının olup olmadığının incelenmesine, bu belge ve çizelgelerin hazırlanmasından Tuncay Güney'in mülakatı ve ihbar mahiyetindeki CD'ler dışında herhangi çalışmaların yapıldığı ve hangi kaynaklardan yararlandırıldığının bağlı bulundukları mevzuat hükümleri dikkate alınarak sorulmasına, yazılacak yazıya bu kişiye ait nüfus kayıt örneğinin eklenmesine karar verildi"

Aynı zamanda Mahkeme Heyeti Duruşma sırasında Mahkeme Heyeti Savcı Pekgüzel'in tutuklu sanıklardan Halil Behiç Gürcihan ve Avukatı Özbay Demirel'in savunma sırasında soruşturmayı yürüten savcılara karşı kullandıkları ifadeler nedeniyle suç işlediklerini ve duruşma tutanakların Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek gereğinin yapılması yönündeki talebini sanık ifadeleri bittikten sonra karara bağlanmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca bazı tutuklu sanıkların ve avukatlarının talep ettiği bazı telefon dökümlerinin istenilen tarihler belirtildikten sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan talebine karar verdi. Ergenekon Davası'nın 17. duruşmasına yarın saat 9.30'da devam edilecek.