kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tekin: Sedat Peker'le sosyal ilişkim var

AA
Giriş Saati : 18.11.2008 11:35
Güncelleme : 18.11.2008 21:52
Yeni Haber
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Ergenekon Davasında tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in çarpraz sorgusuna devam edildi. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Tekin'in "Sedat Peker'le sadece sosyal bir ilişkiniz mi var?" sorusunu yöneltti. Tekin de, "Evet, sosyal ilişkimiz vardı. 2002'de Öztürkler gezisinde tanıştım" yanıtını verdi.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Görüm savunmanın uzamasına tepki gösterince Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Sabret, ahengi bozmayalım" dedi. Duruşma savcısı Nihat Taşkın, Tekin'e adının Semih Tufan Günaltay ile neden anıldığını sordu. Tekin de iddianamenin psikolojik savaş olduğunu ve insanların kafasını karıştırmak için yazıldığını belirterek, Günaltay'ı tanımadığını söyledi.

SÜS BOMBALARI PATLAR MI?

Cumhuriyet Gazetesi müdahil vekili Bülent Utku, Tekin'in ofisinde bulunan ve süs amaçlı kullandığını iddia ettiği bombaların 30-32 yıllık olduğunu, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların da aynı tarihte imal edildiğini ve aralarında benzerlik bulunduğunu belirterek, "Bombaların eğitim yardımcı malzemesi olduğunu söylemişsiniz, bu ne demek? İnternete göre eğitim bombaları yeşil renkli olur, sizim bombalarınız ne renkti?" sorusunu yöneltti.Muzaffer Tekin, bomba eğitiminin çok tehlikeli olduğunu bu nedenle eğitimi hakiki bombalarla vermediklerini belirterek, "İçini boşaltıp, tanıtırız" yanıtını verdi. Tekin, 181 dönem mezunu olan öğrencilere infilak etmemiş bombaların içinin boşaltılarak ve isimlerinin yazılarak hediye edildiğini, kendisine de bu nedenle hediye edildiğini belirtti.

Avukat Utku, "süs" bombalarına fünye konması halinde patlayıp patlamayacağı sorusunu Tekin'e yöneltti. Tekin de malzemesini bulmanın zor olduğunu ancak tahrip malzemesinin gelmesi halinde 10 dakikada bombanın içine konup, patlatılır hale getirilebileceğini söyledi.

Tutuklu Sanıklardan Veli Küçük'ün kızı Avukat Zeynep Küçük, Tekin'e, "Veli Küçük ile 4-5 kez konuştuk dediniz, bir sosyal ortamda veya sohbet ortamında bulundunuz mu?" sorusunu yöneltti. Tekin, emekli Generallerden Osman Özbek'in Veli Küçük'ten övgüyle söz ettiğini belirterek, "Ben de, nerede görsem gidip elini öptüm, ne bir yemek yedik ne de patrikhanede bir yemekte buluştuk. Yan yana bile gelmedik" dedi.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in Tekin'e tahliyesi konusunda yasa dışı bir usul önerip önermediğini ve Ali Yiğit ile olan toplantıya bilgisi dahilinde katılıp katılmadığını sordu. Tekin, Kerinçsiz'in gayri yasal bir çalışma içinde olmadığını ve toplantıya da kendi bilgisi dahilinde katıldığını söyledi.

Kerinçsiz, Tekin'in avukatı olarak görev yaptığı dönemde yakalanan bilgisayarın hard diskinin bir örneğinin kendisine verildiğini, elde edilen bilgi ve belgelerin kendisi aleyhine delil olarak sunulduğunu ifade ederek, "Benimle ne zaman ve nasıl tanıştı, bana avukatlık ücreti ödedi mi?" sorusunu yöneltti. Tekin, Kaymakam Kemal Bey'i anma toplantısında Kerinçsiz ile tanıştığını belirterek, "Çok da itici gelmişti bana" dedi. Tekin, avukatlık ücreti olarak Kerinçsiz'e aylık bin YTL ödeme yapılması konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Tekin savunmasına şöyle devam etti:

"Son Gazi Albay Şefik defnedildi keşke sağlığında o itibar yapılsaydı da rahat gitseydi. Biz maalesef gazilerimize simit sattırıp, ayakkabı boyattık. AB gazilik ve şehitlik kavramını yok edin diyor, Türk Birliği'nin inançlı ordusunu dinsiz gibi göstermeye çalışıyorlar."

YEŞİL RENKLİ SODA BOMBA OLUR MU?

Tutuklu Sanıklardan Oktay Yıldırım, Tekin'e ilginç bir soru yönelterek, "Yeşil renkli sodanın içine TNT ve fünye taksan el bombası gibi patlar mı?" dedi. Tekin de "Patlar" yanıtını verdi. Tekin'in çapraz sorgusuna devam ediliyor.

(ANKA)