kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İmam nikâhlı eşe tazminat kavgası

Zübeyde YALÇIN ANKARA
17.11.2008
İmam nikâhlı eşlere kazalarda tazminat davası açma hakkı verilmesi tartışma yarattı. AK Partililerin desteklediği karara muhalefet karşı çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İmam nikâhlı eşe tazminat kavgası
Meclis Adalet Komisyonu, Borçlar Yasasını boştan sona değiştiren tasarı üzerindeki çalışmalarına başladı. Komisyonda geçen hafta tasarıya tazminatlarla ilgili eklenen bir hüküm tartışma konusu oldu. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya tarafından hazırlanan bir önerge, trafik başta ölümle ya da sakatlıkla sonuçlanan kazalar, olaylarda kişinin "yakınlarına" da tazminat davası açma hakkı verdi. Mevcut yasada, ölüm halinde yakınlar dava açabiliyor. Yaralanma ve sakatlıkta bu hak sadece kişide oluyor. Önerge kapsamında, nişanlılar, birlikte yaşayanlar ve imam nikâhlılara da tazminat davası açma hakkı verilmiş oldu. Bu düzenleme Meclis'te "imam nikâhı" tartışmalarını beraberinde getirdi. Önergeyi hazırlayan İyimaya, SABAH'a şöyle konuştu: "Yargıtay yasada olmasa da yakınlara tazminat davası açma hakkını içtihatları ile veriyordu. Yakınlar tanımına imam nikâhlılar giriyorsa girer." AK Parti milletvekili Halide İncekara da, "Konuyu imam nikâhına indirgersek alanı daraltırız, mağdur kadınsa, mağduriyetini gidermek hepimizin konusu" dedi.

'TEŞVİK EDİCİ'
Düzenlemeye karşı çıkan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Bir anlamda imam nikâhlı kalmayı teşvik eden bir olgu" ifadesini kullandı. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ise, "Hem sosyal hem hukuken yasak olan imam nikâhının bir meşru durum gibi algılanmasına yol açacak bir madde bu. Bunun yerine imam nikâhını resmi nikâha dönüştürecek önlemler alınmalı" görüşünü savundu.