kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BM'DE DÜNYA LİDERLERİNE SESLENDİ Başbakan Erdoğan, Dinlerarası Diyalog Girişimi çerçevesinde "Barış Kültürü" konulu bir konuşma yaptı.

Mesajını Obama'nın üniversitesinde verdi

Bülent AYDEMİR / NEW YORK
13.11.2008
Barack Obama'nın mezun olduğu Kolombiya Üniversitesi'nde konuşan Erdoğan, "Yeni ABD yönetiminin hayati konulardaki hassasiyetlerimizi dikkate almasını bekliyoruz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'ya öğrenim gördüğü üniversiteden mesaj verdi. Erdoğan, Obama'nın; Ermeni soykırımı iddiası ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya karşı mücadele gibi Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almasını beklediğini söyledi.

ORHAN PAMUK'A ÖVGÜ
Erdoğan, Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk'un da adını ilk kez anarak övdü. Erdoğan, "250 yılı aşkın zengin bir tarihe sahip bu köklü bilim ve öğrenim yuvasında sizlere hitap etmekten heyecan duyduğumu ifade etmek isterim. ABD'nin yeni seçilen sayın Başkanı Obama'nın bu üniversite mezunu olmasının da sizler için ayrı bir gurur kaynağı olduğundan eminim. Öğretim üyeleri arasında Nobel ödülü sahibi bir Türk yazarın, sayın Orhan Pamuk'un bulunması da bizim için Kolombiya'nın ayrı bir öneminin göstergesi" dedi. Öte yandan Erdoğan, anevrizmanın (beyin kanaması) genini araştırmak için ABD hükümetinden 2 milyon dolarlık araştırma bursu kazanan 37 yaşındaki Türk Profesör Murat Günel'i telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, Kolombiya Üniversitesi'ndeki konuşmasından önce BM Genel Kurulu'nda, "Barış Kültürü" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında terörle mücadelenin önemine değinen Erdoğan "Artık 'iyi terörist-kötü terörist' ayrımı tamamen ortadan kaldırılmalı, başkalarının teröristlerini barındırıp onlara destek vermekten kaçınılmalıdır" dedi. İfade özgürlüğüne de değinen Erdoğan, "Ortaya konulan düşüncelerin, farklı kültürlerde ne tür etkilerinin olacağı mutlaka ve mutlaka dikkatle incelenmelidir. Bize benzemeyenleri 'öteki' diye nitelendirmek yanlışından kurtulmamız ancak böylelikle mümkün olabilir" dedi.