kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Popçu Jale, " Eğer Garo Mafyan'ı kandırırsam belki albüm çıkarırım ama asıl isteğim TV programı yapmak..." diyor.

10 yıl önce beni çok üzdüler bıraktım!

13.11.2008
Bir döneme romantik şarkılarıyla damgasını vuran Jale "Dinleyiciler benden albüm bekliyor ama benim böyle bir düşüncem yok" diyor..
Pop müzik patlamasının yaşandığı 90'lı yıllarda 'Üzgünüm', 'Son Geceler' gibi şarkılarıyla sevilen Jale 10 yıldır albüm yapmıyor. Şarkıcıya, müzisyene ve besteciye gerekli değerin verilmediğine inanan ve bir daha albüm hazırlamayan Jale, müzik yaşamını iki ayda bir yayımlanan müzik dergisi Akort'a anlattı.
* En son 10 yıl önce albüm çalışması içinde bulundum. O dönemde beni çok üzdüler. Müzik yolculuğuma çok önemli müzik adamlarıyla çıktım. Ancak maliyet sorun yaratınca albüm yapmaktan vazgeçtim. Son 10 yıldır en çok sahne çalışması yapan şarkıcılardan biriyim.

HER ŞEYİ OKURUM!
* Çok önemli bir şan öğretmeni olan rahmetli Belkıs Aran'la 10 yıl şan çalıştım. Bana 'uzun yıllar şarkı söyleyebilmenin en önemli unsuru nefesini iyi kullanmaktır. Nefesini iyi kullandığın sürece saatlerce şarkı söylersin' derdi. Gerçekten de öyle... Nefesimi kullanmayı öyle güzel öğretmiş ki, hiç ara vermeden saatlerce söyleyebilirim.
* Dört bine yakın şarkı repertuvarım var. Sanat müziği, halk müziği, Grek müziği ile İtalyanca, İspanyolca şarkılar seslendiriyorum. Dinleyici ne isterse okuyorum. Dinleyiciyle birebir alışverişim de çok iyidir. Benim bile unuttuğum bazı şarkıları istiyorlar. 10 yıllık sahne performansındaki en büyük kazancım, dört yıl boyunca İstanbul FM'de yapmış olduğum istek programıydı. Klasik gitar eşliğinde, dinleyici istiyor, ben de okuyordum. Daha sonra iki yıl TRT FM'de program yaptık.
* Televizyonda programım olmasını çok arzu ettim. O dönemde yaptığım programı şimdi pek çok sanatçı arkadaşım yapıyor ve ben de keyifle izliyorum.
* İstanbul, Adana, Mersin, Ankara, Alanya, Samsun, Ordu, Sinop, Muş, Malatya gibi yerlerde çalıştım. Samsun'da uzun kuyruklar oluyordu. Türkiye'nin belli yerlerinde dinleyici kitlem oldu.
* Dinleyicilerim benden albüm bekliyor ama benim böyle bir düşüncem yok. Belki bir gün Garo (Mafyan) ağabeyi kandırırsam, en az 10 tane hit slow çıkar. İki gitar, bir perküsyonla 'Jale'den Aşk Şarkıları' olabilir. Biraz param olursa Garo ağabeyi kandırırım, o bana çok inanıyor. Ama albümden ziyade bir radyo programı ya da TV programı yapmak istiyorum.