kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama hayranlığı sınır tanımıyor

Giriş Saati : 13.11.2008 16:03
Güncelleme : 13.11.2008 17:56
Yeni Haber
Fransızların Barack Obama hayranlığı sınır tanımıyor. Obama'nın zaferinin sevinçle karşılandığı yaşadığı Chicago şehri ya da babasının memleketi Kenya'dan önce küçük bir Fransız köyü, bir meydana Barack Obama'nın verdi. Fransa'nın, İsviçre sınırına yakın Pays de Gex bölgesindeki Farges isimli köyün belediye meclisi, Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin ertesi günü toplanarak köyün ana meydanlarından birine Obama adının verilmesini kararlaştırdı.

900 hanelik yerleşim biriminin meclisinde karara sadece bir kişinin karşı çıktığı bildirildi. Öneriyi sunan Forges'in 30 yıldır belediye başkanlığını yapan sağcı Daniel Juliet, bu kararı "ırkçılıkla" mücadeleye katkıda bulunma amacıyla aldıklarını söyledi. "ABD'nin başına siyahi birinin gelmesini selamlamak istedik" diyen Fransız belediye başkanı, daha önce de köyde bazı yollara ırkçılıkla mücadele öne çıkan kişilerin isimlerini vermiş. Meydanın levhasının önümüzdeki günlerde hazır olacağını ifade eden Juliet, açılışa Fransa'nın siyahi insan hakları bakanı Rama Yade'yi beklediklerini söylüyor.

Obama'nın zaferinin ardından başını Cezayir asıllı bir işadamının çektiği göçmen kökenliler, Obama'nın "Evet Yapabiliriz" sloganını alarak Fransa'da "gerçek eşitlik" için bir manifesto yayınlamıştı. Girişime, çok sayıda siyasetçi ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni de destek veriyor.

CİHAN