kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'dan ABD'ye misilleme

Giriş Saati : 13.11.2008 11:39
Güncelleme : 13.11.2008 17:55
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ABD'nin Avrupa'ya füze savunma sistemi kurma planlarından vazgeçmesi halinde kendilerinin de Kaliningrad'a füze yerleştirme kararını iptal edeceklerini ifade etti.

Fransız Le Figaro gazetesine mülakat veren Medvedev, ABD'nin Avrupa'daki füze savunma sistemine karşılık vermekten başka seçeneklerinin olmadığını ifade etti. Rus lider, "Fakat yeni Amerikan yönetimi, 'haydut devletlere' karşı kurulacak sistemin gerçekten faydalı olup olmadığını değerlendirdikten sonra füzesavar sisteminden vazgeçmeye karar verirse biz de Kaliningrad'a füze yerleştirme kararını iptal etmeye hazırız" dedi. Medvedev, ABD, Avrupa Birliği ve Rusya'nın katılımıyla global bir güvenlik sistemi kurulmasına da hazır olduklarını ifade etti.

ABD, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne kuracağı füze savunma sisteminin İran ve Kuzey Kore gibi "haydut devletlere" karşı olduğunu iddia ediyor.

Rusya ise sistemi kendisi için tehdit olarak görüyor. Rus yönetimi, ABD'nin planlarına baştan beri şiddetle karşı çıktı. Son olarak Medvedev, ABD'nin füze planlarına cevap olarak kendilerinin de Baltıklar'da Rusya'ya ait Kalilingrad bölgesine kısa menzilli İskender füzeleri yerleştireceklerini açıklamıştı. Rus lider, ABD'de başkan seçilen Barack Obama'yla telefonla görüştüğünü, yakında yüzyüze de görüşmek istediğini ifade etti.

Medvedev, Obama yönetiminde ABD'yle sıcak ve dürüst ilişkiler kurmak, şimdiki yönetimle halledilmeyen meseleleri halletmek istediklerini dile getirdi.

İHA