kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
MERT ÖNER - BALA ATABEK

Hasıla ile Sıddık bir elmanın iki yarısı gibi

HAYATİ GÖK
09.11.2008
'Benim Annem Bir Melek'in izleyenleri kahkahaya boğan kapıcı çifti; Bala Atabek ve Mert Öner: Hasıla ile Sıddık birbirlerini çok seviyor. Adeta bir elmanın iki yarısı gibiler '..
atv'nin izleyenleri gülme krizine sokan dizisi 'Benim Annem Bir Melek'te iki oyuncunun yıldızı parladı: Hasıla rolündeki Bala Atabek ve Sıddık'ı canlandıran Mert Öner... Onlar, Cumhuriyet Apartmanı'nın kapıcıları... Kısa sürede herkesin sevgilisi olan ikili, dizide usta oyuncularla çalışmanın ayrı bir kalp çarpıntısı verdiğini ve sette her gün yeni bir şey öğrendiklerini söylüyor.

* Kendinizi tanıtır mısınız?
Bala Atabek:
1985 İstanbul doğumluyum. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldım. 'Benim Anem Bir Melek' ilk televizyon işim.
Mert Öner: 1982 İstanbul doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdim. Bu dizi, televizyonda uzun soluklu ilk işim. İki yıldır Tiyatro Dot'un prodüksiyon ve yönetim asistanlığını da yapıyorum.

* Sıddık ve Hasıla nasıl biraraya geldi?
M.Ö.:
Tesadüfen oldu. Uygulayıcı yapımcımız Elif Yakarçelik 'Benim Annem Bir Melek'te bana uygun bir rol olduğunu söyledi. Deneme çekimlerinde Bala ile karşılaştık. O günden beri birlikteyiz.
B.A.: Ajans yönlendirdi beni. Burada da 'Birbirinizi senelerdir tanıyor musunuz?' diye soranlar oluyor. İlk kez burada bir araya geldik. Ama ilk günden beri çok iyi anlaşıyoruz.

'HIRSIMIZI AL' DİYORLAR
* Hasıla aile içi şiddete karşı bir kadın ama eşine şiddet uyguluyor... Bu nasıl oluyor?
B.A.:
Valla bu olmamalı tabii... Kadına da erkeğe de şiddetin hiçbir türü yapılmaması gereken bir şey. Genelde dayak yiyen hep kadın oluyor toplumda. Biz bunun tam tersini yaptık, çarpıcı oldu. İnanılmaz bir kadın izleyimiz var. Bana, 'Erkeklerden hırsımızı al' diyorlar.
M.Ö.: Ama evlerde sorunlara sebep oluyormuş. Apartman yöneticileri ve apartman görevlileri çok şikayetçi. 'Diziyi izledikten sonra eşime söz geçiremez hale geldim' diyenler var.

* Mert Bey, eşinden dayak yiyen bir erkek olarak nasıl tepkiler alıyorsunuz?
M.Ö.:
Erkekler 'Gururumuzu ayaklar altına alıyorsun, biraz maço ol' diye kızıyor. Ama elbette, herkes bunun bir komedi işi olduğunun farkında. Kadınlardan da 'Ah ah sana da çok üzülüyoruz ama eşlerimize olan hıncımızı Hasıla senin üstünden çıkartıyor' diyor.

ZEKA ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
* Sıddık bir gün eşine patlayacak mı?
B.A.:
Aaa yapmaz kesinlikle.
M.Ö.: Deniyor aslında... Hasıla ile Sıddık arasında fiziksel üstünlüğün yanı sıra bir zeka üstünlüğü de var. Bu ara Sıddık entelektüel anlamda kendini geliştirmeye çalışıyor. Hasıla'yı o anlamda şaşırtıyor.

* Gerçek hayatta bir gününüz nasıl geçiyor?
B.A.:
Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci filmi 'Güneşi Gördüm'de görev alacağım. Onun heyecanıyla bir senaryo çözümlemesi içindeyim. Biraz anasının kuzusu denebilecek bir insanım. Çekim biter bitmez annemin yanına koşuyorum. Mahsun Bey'in filmini bekliyorum. Onun dışında haftanın beş günü setteyim.
M.Ö.: Bu ara çok yoğun geçiyor. Set, tiyatro, ev... Tiyatro Dot'un prodüksiyon ve yönetim asistanlığını yapıyorum. Bu sene 'Vur Yağmala Yeniden' adında çok büyük bir proje yapıyoruz.
Haberin fotoğrafları